«Στάση στην πράξη» Ι Παρουσίαση έργων βραβευθέντων καλλιτεχνών από την 8η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος

572 Views
«Στάση στην πράξη» Ι Παρουσίαση έργων βραβευθέντων καλλιτεχνών από την 8η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος «Στάση στην πράξη» Ι Παρουσίαση έργων βραβευθέντων καλλιτεχνών από την 8η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος

 
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αθήνα
 
1 - 16 Φεβρουαρίου 2020
 
Τα έργα τριών νέων καλλιτεχνών πρόκειται να παρουσιαστούν στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) από τη 1 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια εγκατάσταση της Μαργαρίτας Τσουλουχά, ένα καλλιτεχνικό βιβλίο του Μάρκελλου Κωλοφωτιά και μια βίντεο-εγκατάσταση της Δήμητρας Μαρίνη, όλοι βραβευθέντες στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας του 2017. Τα έργα αυτά αποτελούν τη γόνιμη ύλη μιας καθ’ όλα επαγγελματικής συνεργασίας του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών με τους τρεις νέους καλλιτέχνες και ενός διαλόγου που διήρκησε περίπου δυο χρόνια.
 
Η Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των Φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, καθώς στη διοργάνωση εντάχθηκαν η Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αργότερα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
Από τις 28 Απριλίου έως τις 22 Ιουλίου 2017 παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (νυν MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στη Θεσσαλονίκη) επιλογές από την εικαστική παραγωγή που γεννήθηκε μέσα στα εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων Καλών Τεχνών όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος.
 
Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προέκρινε την έμπρακτη επιβράβευση των βραβευθέντων φοιτητών της διοργάνωσης του 2017 -Μαργαρίτα Τσουλουχά (Α’ βραβείο), ΜάρκελλοςΚολοφωτιάς και Δήμητρα Μαρίνη (Β’ βραβείο)-χρηματοδοτώντας την παραγωγή των επόμενων έργων των τριών αυτών καλλιτεχνών και αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εντάξει τα έργα αυτά στο μελλοντικό εκθεσιακό του πρόγραμμα. Η 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο ΣΤΑΣΗ κρίθηκε το ιδανικότερο πλαίσιο φιλοξενίας των νέων παραγωγών, ως μια στάση στην πράξη, συνεπή απέναντι σε όρους παραγωγής, συνεργασίας και αμοιβαίου συντονισμού. Οι τρεις νέες-οι καλλιτέχνες μάς παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια διοργάνωση που defacto έχει θέσει την υποστήριξη των καλλιτεχνών ως κύριο ζητούμενο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Το στρώμα της ελευθερίας». Μια ιστορία για την φωτογραφία του δημοσιογράφου Άγγελου Κολοκοτρώνη από τον Σ. Παρχαρίδη.
«Το στρώμα της ελευθερίας». Μια ιστορία για την φωτογραφία του δημοσιογράφου Άγγελου Κολοκοτρώνη από τον Σ. Παρχαρίδη.
με 0 Σχόλια 300 Views

Μια #ιστορία εμπνευσμένη από την #φωτογραφία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άγγελου Κολοκοτρώνη για τις «Εικόνες Λέξεις». Γράφει ο #Σταύρος Παρχαρίδης για την #Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή