ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Ανακάλυψαν τα ΣΟΔΟΜΑ της ΒΙΒΛΟΥ;

213 Views
ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Ανακάλυψαν τα ΣΟΔΟΜΑ της ΒΙΒΛΟΥ; ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Ανακάλυψαν τα ΣΟΔΟΜΑ της ΒΙΒΛΟΥ;

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Ανακάλυψαν τα ΣΟΔΟΜΑ της ΒΙΒΛΟΥ;

Τα ερείπια της πόλης της αμαρτίας, τα Σόδομα, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά, σύμφωνα με την Βίβλο, μπορεί να ανακαλύφθηκαν στην Ιορδανία.

Οι αρχαιολόγοι που ανέσκαψαν στην περιοχή Tall el Hammam, τονίζουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη πόλη της Εποχής του Χαλκού και πως πληρεί «όλα τα κριτήρια για να είναι τα Σόδομα».

Ο Στίβεν Κόλινς και η ομάδα του ανασκάπτουν στη συγκεκριμένη περιοχή από το 2005 και έχουν ανακαλύψει τα ίχνη παλατιού, πύργους και αμυντικές ζώνες.

Τα Σόδομα και η γειτονική πόλη Γόμορρα καταστράφηκαν από τον Θεό, σύμφωνα με το Βιβλίο της Γένεσης, επειδή οι κάτοικοί τους ήταν γεμάτοι από αμαρτία και διαφθορά.

Ο κ.Κόλινς δήλωσε στο περιοδικό «Popular Archaeology»: «Κατέληξα στο συμπέρασμα πως αν κάποιος ήθελε να βρει τα Σόδομα, τότε θα έπρεπε να αναζητήσει την μεγαλύτερη πόλη στο ανατολικό Κίκκαρ που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της Μέσης Εποχής του Χαλκού, την εποχή του Αβραάμ και του Λωτ».

Ανακαλύφθηκαν τα Σόδομα ισχυρίζονται αρχαιολόγοι
Η περιοχή, στη νότια κοιλάδα της Ιορδανίας, 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νεκράς Θάλασσας, χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο ανάχωμα που κυριαρχεί στο τοπίο και φαίνεται ότι αποτελούνταν από μια κάτω και μια άνω πόλη όπου ζούσαν η ελίτ και οι πλούσιοι.
Ανακαλύφθηκαν τα Σόδομα ισχυρίζονται αρχαιολόγοι

Οι ερευνητές έχουν βρει ίχνη αμυντικών τειχών ύψους 10 μέτρων και πάχους 5 μέτρων, με ένα δίκτυο πυλών, πύργων καθώς και πλατείες. Βρήκαν επίσης και επάλξεις, που χτίστηκαν στη Μέση Εποχή του Χαλκού και θεωρούν ότι χτίστηκαν για να προστατεύονται οι προνομιούχοι κάτοικοι της άνω πόλης από επιθέσεις.

Ανακαλύφθηκαν τα Σόδομα ισχυρίζονται αρχαιολόγοι

«Ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα, που απαιτούσε εκατομμύρια τούβλα και προφανώς, πολύ μεγάλο αριθμό εργατών» δήλωσε ο Κόλινς.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί τα ερείπια ενός «Κόκκινου Παλατιού» στην άνω πόλη καθώς και ένα μεγάλο συγκρότημα πιο κάτω.

Ωστόσο, η ζωή φαίνεται πως διακόπηκε απότομα κοντά στο τέλος της Μέσης Εποχής του Χαλκού και όλα εγκαταλείφθηκαν απότομα για 700 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Πηγή: Sky News


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι 15 τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν  «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Αριστοτέλειον
Οι 15 τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Αριστοτέλειον
με 0 Σχόλια 404 Views

Ονόματα τυχερών που κέρδισαν μέσω διαγωνισμού του Kulturosupa.gr ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και θα δουν την εξαιρετική παράσταση του Γρηγόρη Βαλτινού «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή