Από τη σκλαβιά στον θρόνο

535 Views
Από τη σκλαβιά στον θρόνο Από τη σκλαβιά στον θρόνο

 Η πορεία μιας γυναίκας από τη Βαρκελώνη στο χαρέμι

''Το όνοµά µου είναι Αϊλίν. Δεν ήταν όµως πάντα αυτό… ''

Γεννημένη στη Βαρκελώνη το 1522, η Αουρόρα-Μαρία ήρθε, στα δεκαοχτώ της,  αντιμέτωπη με τη μοίρα που στοίχειωνε τους χειρότερους εφιάλτες πολλών όμορφων γυναικών της εποχής: την αιχμαλωσία από τους πειρατές που λυμαίνονταν τη Μεσόγειο. Ο στόχος των πειρατών; Να πουλήσουν τις ωραιότερες σκλάβες στα χαρέμια των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η δική της αιχμαλωσία, ωστόσο, θα την οδηγήσει σε ένα χαρέμι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα, εκείνο του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τις μηχανορραφίες ανάμεσα στις σουλτάνες και θα αναμιχθεί στις σκληρές συγκρούσεις για τον θρόνο, γύρω από τον οποίο υφαίνεται ένα δίχτυ από δολοπλοκίες που μπορεί να αποβεί θανάσιμο για όποιον πιαστεί σε αυτό...
    
Το ιστορικό μυθιστόρημα ''Καριγιέ – Η παλλακίδα του Σουλεϊμάν'', το οποίο αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο της Ραφαηλίας Αφατίδου, είναι ένα έργο το οποίο χαρακτηρίζεται από σπάνια συγγραφικά χαρίσματα και εξαιρετική ιστορική ανασύνθεση της εποχής, αναδεικνύοντας παράλληλα τον ισχυρό, μα εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, ρόλο των γυναικών στη διοίκηση της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    


Η Ραφαηλία Αφατίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με ρίζες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ενδιαφέρθηκε από µικρή ηλικία για την ιστορία των τόπων αυτών και αυτή της η αγάπη οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της µυθιστορήµατος. 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Ευφάνταστη και συναρπαστική η ταινία της Μάρβελ. Είδαμε & Σχολιάζουμε
Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Ευφάνταστη και συναρπαστική η ταινία της Μάρβελ. Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 934 Views

 Με τον Σαμ Ράιμι στο τιμόνι να κάνει ότι θέλει, είναι ίσως πιο ευφάνταστη και οπτικά συναρπαστική ταινία της Μάρβελ. Είδε ο Γιώργος Κελεσίδης και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή