Διεθνές συνέδριο για τα μουσεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

758 Views
Διεθνές συνέδριο για τα μουσεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη Διεθνές συνέδριο για τα μουσεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

 

Στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για ένατη χρονιά - Στις 20-21 και 22 Νοεμβρίου (στο Μουσείο Μπενάκη και το Μέγαρο Μουσικής αντίστοιχα) - Με συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων του κλάδου

Τις δυνατότητες των μουσείων να λειτουργήσουν σαν θύλακες για τον διαπολιτισμικό διάλογο και τη συμμετοχή κοινοτήτων φιλοδοξεί να διερευνήσει το διπλό συνέδριο που διοργανώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τίτλος του είναι το  Μουσείο Μου και πραγματεύεται τις δυνατότητες επιτυχίας του μοντέλου «Tρίτου Xώρου».

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο της προσέλκυσης κοινού, τα μουσεία  μεταβαίνουν από τη φάση της εσωστρεφούς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη φάση μετατροπής τους σε ζωντανούς κοινωνικούς, πολιτικούς και συμμετοχικούς χώρους. Όλο και περισσότερα κοινά προσμένουν να διερευνήσουν στον χώρο του μουσείου την ταυτότητά τους και να μάθουν περισσότερα για την κοινότητα στην οποία ανήκουν, μέσα από νέες και διευρυμένες εμπειρίες.

Πρόκειται για ένα συνέδριο-διεθνή τόπο συνάντησης επαγγελματιών του πολιτισμού.  Οι ομιλητές του συνεδρίου είναι καινοτόμοι, τολμηροί δημιουργοί αλλαγής και ισχυροί υπέρμαχοι της δύναμης που έχει ο πολιτισμός στη ζωή των ανθρώπων. Είναι αποφασισμένοι να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπο με το να μοιράζονται τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια συνεργάζονται για την εξεύρεση λύσεων που αφορούν κοινές προκλήσεις στον χώρο της πολιτιστικής παραγωγής. Ως βασικό στοιχείο του συνεδρίου, τα εργαστήρια χρησιμοποιούν νέα μοντέλα συν-μάθησης εκεί όπου συναντώνται ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η εκπαίδευση, η δημιουργικότητα, η επιχειρηματικότητα, η αλληλεγγύη, η αστική ανάπτυξη και η κοινωνική καινοτομία.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθήνα διοργανώνεται στις 20 και 21 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.  Ώρες: 9:00-20:00 & 10:00-17:30. 

Και στη Θεσσαλονίκη στις 22 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, Μ2 – Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, 9:30-17:30.

Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων στη διεύθυνση 
www.thecomuseum.org


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
με 0 Σχόλια 2150 Views

Στην ανοιχτή επιστολή καταφέρονται εναντίον του σκηνοθέτη και θεατρικού παραγωγού Θέμη Μουμουλίδη που αφορούν χρωστούμενα (σε κάποιους ακόμα και από τον Σεπτέμβρη), ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένει απλήρωτη.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή