ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΥΝΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ»

253 Views
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΥΝΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΥΝΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΣΥΝΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ»

Συνάντηση Ευρωπαίων συγγραφέων με τίτλο «Θεσσαλονίκη - Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα: Μεσόγειος, σύνορο και γέφυρα σε εποχή κρίσης» διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριο», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, το Λογοτεχνικό Συμπόσιο του Βερολίνου και το Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση που οργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και του Athen SYN θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3 – 5 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
Συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές της χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία θα συζητήσουν για τη μετανάστευση εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, αναγνώσεις και συναυλία με τον Θωμά Κοροβίνη.

 
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Christina Weiss, ο πεζογράφος και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός και ο εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης.
 
Παρουσιάσεις και κύκλοι συζητήσεων θα γίνουν με τους συγγραφείς Βασίλη Αμανατίδη, Μικέλα Χαρτουλάρη, Φοίβη Γιαννίση, Γιάννη Σκαραγκά, Βασίλη Τερζόπουλο, Χρήστο Χρυσόπουλο, Najet Adouani (Τυνησία), Mathias Énard (Γαλλία), Sherko Fatah (Γερμανία), Άρη Φιορέτο (Σουηδία), Nikol Ljubić (Γερμανία).
 
            Το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:
3 Ιουνίου, ώρα 19.00: Εναρκτήρια εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων), με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
4 Ιουνίου, ώρα 19.00: Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και αναγνώσεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Θα ακολουθήσουν συναυλία με τον Θωμά Κοροβίνη και δεξίωση.
 
5 Ιουνίου, ώρα 9.00: Συζήτηση των συγγραφέων στο Ινστιτούτο Goethe.
Παράλληλη εκδήλωση: 
5 Ιουνίου, ώρα 19.00: Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση «Θεσσαλονίκη 1863-1873. Οι παλαιότερες φωτογραφίες. Οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ - Βίλα Καπαντζή (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108).
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz (Kulturstiftung Allianz) προωθεί και υποστηρίζει πολιτιστικές συναντήσεις που ενισχύουν την ευρωπαϊκή ιδέα και αλληλεγγύη. Το Λογοτεχνικό Συμπόσιο του Βερολίνου (Literarisches Colloquium Berlin) είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς για την προώθηση της λογοτεχνίας και της λογοτεχνικής μετάφρασης στη Γερμανία. Το Ινστιτούτο Goethe είναι μορφωτικό ίδρυμα που έχει ως κύριο μέλημα να γνωρίσει και να διαδώσει τη γερμανική γλώσσα και τον γερμανικό πολιτισμό στον κόσμο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία ενδιαφέρουσα «Τελευταία εκπομπή» με προοπτικές βελτίωσης… Είδαμε και σχολιάζουμε.
Μία ενδιαφέρουσα «Τελευταία εκπομπή» με προοπτικές βελτίωσης… Είδαμε και σχολιάζουμε.
486 Views

Μία ευχάριστη παράσταση με στιγμές γέλιου και προβληματισμού, και περιθώρια ανασυγκρότησης και βελτίωσης. Είδε και σχολιάζει ο Γιώργος Μπαστουνάς.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή