Συγγραφείς σε καραντίνα: Η Μαρία Ρουσάκη εξηγεί στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το #Μένουμε_σπίτι.

3123 Views
Συγγραφείς σε καραντίνα: Η Μαρία Ρουσάκη εξηγεί στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το #Μένουμε_σπίτι. Συγγραφείς σε καραντίνα: Η Μαρία Ρουσάκη εξηγεί στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το #Μένουμε_σπίτι.

 

.

 

 
 
Συγγραφείς προσκαλούνται και καλούνται να εξομολογηθούν στην Κουλτουρόσουπα πως αντιμετωπίζουν το #Μένουμε_σπίτι δίνοντας το δικό τους οδηγό επιβίωσης στην εποχή ενός αόρατου εχθρού...
 
 Μαρία Ρουσάκη

 
Η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 είναι κάτι που μας αιφνιδίασε. Τάραξε όσα είχαμε θεωρήσει ως δεδομένα. Όμως μέσα από αυτό το τραγικό και πρωτόγνωρο γεγονός μας δίδεται η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι σε ό,τι μας τρέφει και μας κρατάει ζωντανούς. Βλέπουμε τη θέση μας απέναντι στη γη, στην κοινωνία, στην οικογένεια και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως από αυτή τη δοκιμασία να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Να γίνουμε καλύτεροι. Πιστεύω πως πάντα υπάρχει περιθώριο για να βελτιωθεί κανείς. Να μάθει νέες ικανότητες, να αποκαλύψει καινούριες δυνάμεις, να εκτιμήσει όσα έχει και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.
 
 
Ως συγγραφέας και μεταφράστρια έχω συνηθίσει να εργάζομαι από το σπίτι, κάτι που με εξυπηρετεί γιατί μεγαλώνω τρία παιδιά. Οπότε δε με ενοχλεί ιδιαίτερα ο «εγκλεισμός». Είμαι ούτως ή άλλως σπιτόγατο, έτσι αυτές τις μέρες απολαμβάνω τα παιδιά μου όσο καμία άλλη εποχή. Οι συνθήκες μας έχουν φέρει ακόμα πιο κοντά και είμαι περήφανη που τα παιδιά μου αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ωριμότητα και αισιοδοξία.
 
Για να διατηρηθεί η καλή διάθεση μέσα στο σπίτι προτείνω: να τηρείται ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, να ακούγεται μουσική αντί για ειδήσεις, να επικρατεί το γέλιο και η αίσθηση της καλής παρέας, να υπάρχει χρόνος να ησυχάζει ο καθένας στον χώρο του και φυσικά να συμβάλλουν όλοι στις δουλειές του σπιτιού!
 
 
Η ζωή είναι μικρή.
 
Ας την απολαύσουμε όσο μπορούμε, όπου και όπως περνά απ’ το χέρι μας. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Θα σας μιλώ για ιστορίες, θα γυρνάμε μαζί τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε 8, 18 και 28 του μηνός θα σας προτείνω έρωτες, δράματα, εγκλήματα,αλλά και παιδικά βιβλία! Η ζωή είναι ωραία με τα βιβλία…μείνετε συντονισμένοι και διαβασμένοι!Milanta.phil@hotmail / @milanda_reads

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή