«Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή.

1476 Views
«Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή. «Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή.

 

Έτσι ξαφνικά κάθε Δανειστική βιβλιοθήκη γίνεται Χαριστική. Και κάθε βιβλίο έχει να σου δώσει τόσα πολλά! Και αυτά που έχει να σου προσφέρει θα μείνουν για πάντα εκεί, σφηνωμένα στις αναμνήσεις της αθώας ηλικίας.
 
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό θα γνωρίσεις ένα αγόρι, τον Σοφοκλή. Θα βρεθείς ίσως για πρώτη φορά σε μια πελώρια βιβλιοθήκη όπου θα δεις τον Σοφοκλή να επιλέγει ένα βιβλίοτο οποίο όμως θα χρειαστεί να επιστρέψει σε λίγες μέρες. Θα ξεκινήσει να το διαβάζει από το αυτοκίνητο κιόλας και τότε τσουπ από μέσα ξεπηδούν ένας αρκούδος, ένας ιππότης, ένας ροζ εξωγήινος, ένας ακροβάτης με ξύλινο πόδι, ένα τέρας που ήταν καλό κι άλλοι, κι άλλοι τόσοι ώσπου το σπίτι του γέμισε με επισκέπτες.
 
 
Ο Σοφοκλής αντιλαμβάνεται ότι απέκτησε νέους φίλους και είναι χαρούμενος μαζί τους, έμαθε ένα σωρό νέες λέξεις και στο τέλος έπλασε με την φαντασία του νέους φίλους και μακρινά μέρη. Αυτό λοιπόν σου χαρίζει ένα βιβλίο, συντρόφους σε μακρινά ταξίδια.
 
Ο χρόνος του δανεισμού όμως κάποτε τελειώνει κι έρχεται η ώρα να επιστραφεί το βιβλίο. Του είναι δύσκολο να αποχωριστεί τους χάρτινους φίλους του όμως πρέπει να πάει στη βιβλιοθήκη και να επιστρέψει το βιβλίο και όλα όσα απέκτησε διαβάζοντάς το. Εκεί όμως, τον περιμένει μια μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη. Η βιβλιοθηκονόμος ζητάει να επιστραφεί μόνο το βιβλίο! Που σημαίνει ότι οι φίλοι του θα συνεχίζουν να παίζουν μαζί του, δε θα χρειαστεί να τους επιστρέψει, ούτε τις αστείες λέξεις που έμαθε κι εφηύρε, ούτε τα όμορφα μέρη στα οποία ταξίδεψε.
 
 
Ένα βιβλίο με απλό κείμενο, στρωτό εκφραστικό λόγο, καθημερινό, μιλάει τη γλώσσα που κατανοούν τα μικρά παιδιά κι επηρεάζει με την ομορφιά και την αλήθεια του. Διαβάζοντας το τα παιδιά θα μπουν στον κόσμο της βιβλιοθήκης, στον τόπο των βιβλίων οπού έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν όποιο βιβλίο θέλουν με την προϋπόθεση να το γυρίσουν σώο, θα μάθουν να σέβονται τις σελίδες, να ευθύνονται για την σωστή χρήση κι επιστροφή του,τέλος θα μάθουν να μοιράζονται τα βιβλία. Όλα όσα διάβασαν συνεχίζουν να ζουν στον νου  τους οπότε ας μοιραστούν το αγαπημένο τους βιβλίο, ας μοιραστούν την γνώση.
 
Πολλά συγχαρητήρια για την συγγραφή και εικονογράφηση του βιβλίου, εκπέμπει χαρά και λαχτάρα για το παιδικό βιβλίο.
 
Infos: Για παιδιά 5+
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Τίτλος: Χαριστική Βιβλιοθήκη
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 44

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Θα σας μιλώ για ιστορίες, θα γυρνάμε μαζί τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε 8, 18 και 28 του μηνός θα σας προτείνω έρωτες, δράματα, εγκλήματα,αλλά και παιδικά βιβλία! Η ζωή είναι ωραία με τα βιβλία…μείνετε συντονισμένοι και διαβασμένοι!Milanta.phil@hotmail / @milanda_reads

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Όλες οι καλοκαιρινές κριτικές του Kulturosupa με μια ματιά… είδαμε  σχολιάσαμε & βαθμολογήσαμε
Όλες οι καλοκαιρινές κριτικές του Kulturosupa με μια ματιά… είδαμε σχολιάσαμε & βαθμολογήσαμε
με 0 Σχόλια 1658 Views

Όλες τις περιποιηθήκαμε όπως τις άξιζαν και αυτή είναι μια λίστα με όλες τις θεατρικές κριτικές μας ξεκινώντας από ψηλά μέχρι το μηδέν..

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή