Ξεχωρίσαμε 3 βιβλία για χουχούλιασμα με τα παιδάκια σας.

1498 Views
Ξεχωρίσαμε 3 βιβλία για χουχούλιασμα με τα παιδάκια σας. Ξεχωρίσαμε 3 βιβλία για χουχούλιασμα με τα παιδάκια σας.

 

 

Βιβλία για παιδιά που μας περιγράφουν συμπεριφορές, μας μιλούν για το θάρρος της επιλογής, της αναζήτησης του προσωπικού χώρου και κόσμου και την κατανόηση του άγχους.
 
 
·  Η Μυρτώ και το Βουνό, Κίμ Χίλγιαρντ, εκδόσεις Ψυχογιός
 
Γνωρίστε την εκπληκτική Μυρτώ – µια περιπετειώδη µύγα που ονειρεύεται να σκαρφαλώνει σε ψηλά βουνά, να κάνει φίλο της έναν καρχαρία και να οργανώσει ένα δείπνο. Ένα θετικό βιβλίο µε υπέροχες εικόνες που θα εµπνεύσει µικρούς και µεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν την καρδιά τους και να µη δειλιάζουν µπροστά σε νέες προκλήσεις.
 
Ακόμα και όταν κανείς δε πιστεύει σε εμάς εμείς οφείλουμε να προχωράμε, πόσο σημαντικό και δυνατό το μήνυμα του βιβλίου.
 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ 
 
· Οι μικροί μου κόσμοι, Γκεραλντίν Κολέτ και Σεμπάστιαν Γκέμπρετ, εκδόσεις Φουρφούρι
 
Κάθε παιδί είναι μοναδικό.Στα παιδιά αρέσει να δημιουργούν κόσμους πολύ μακριά από το δικό μας, σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες, σε δεντρόσπιτα, στα βιβλία, σε φανταστικά μηχανήματα και φυσικά σε κάστρα με δράκους. Υπάρχουν, όμως, και τα παιδιά που ο πραγματικό τους κόσμος είναι δύσκολος και ονειρεύονται έναν δικό τους μικρό κόσμο μακριά από τον πόλεμο.
 
Το υπέροχο αυτό βιβλίο ενθαρρύνει τα παιδιά στο να βρουν τρόπους να ενισχύσουν την ατομικότητα  και την ταυτότητά τους, αλλά και τα βοηθάει να χτίσουν την ενσυναίσθησή τους -όπου κι αν βρίσκονται.
 
Όλα τα παιδιά θέλουν έναν κόσμο όμορφο, έναν κόσμο καλύτερο. Με χρώματα, ειρήνη, χαμόγελα, αλληλεγγύη. Ας τα βοηθήσουμε!
 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ
 
 
 
 
·   Ο φίλος Πολεμιστής, Κάρεν Γιούνγκ, εκδόσεις Λιβάνη
 
Τα παιδιά µπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγµατα όταν έχουν τις σωστές πληροφορίες. Το βιβλίο αυτό τα βοηθά να κατανοήσουν τον τρόπο που εκδηλώνεται το άγχος και να µάθουν πώς να το αντιµετωπίζουν στην καθηµερινότητά τους. Το άγχος µπορεί να είναι δηµιουργικό!
 
Η σταφυλή λοιπόν ο φίλος μας που μας προστατεύει, μερικές φορές από αγάπη υπερβάλει και τότε πρέπει εμείς να χαλαρώσουμε και αναλάβουμε οι ίδιοι την προστασία μας. Το άγχος και το θάρρος άλλωστε πάνε μαζί και αποτελούν σημάδι ότι θα κάνεις κάτι πραγματικά σπουδαίο.
 
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ερωτηματολόγιο για την καθημερινότητα με ιδέες για πράγματα που μπορούν να αλλάξουν τα παιδιά ώστε να περιορίσουν το άγχος.
 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Θα σας μιλώ για ιστορίες, θα γυρνάμε μαζί τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε 8, 18 και 28 του μηνός θα σας προτείνω έρωτες, δράματα, εγκλήματα,αλλά και παιδικά βιβλία! Η ζωή είναι ωραία με τα βιβλία…μείνετε συντονισμένοι και διαβασμένοι!Milanta.phil@hotmail / @milanda_reads

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή