Η Ρόδος υποδέχεται, μετά από 150 χρόνια, τους πολιτιστικούς θησαυρούς της

212 Views
Η Ρόδος υποδέχεται, μετά από 150 χρόνια, τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Η Ρόδος υποδέχεται, μετά από 150 χρόνια, τους πολιτιστικούς θησαυρούς της

Η Ρόδος υποδέχεται, μετά από 150 χρόνια, τους πολιτιστικούς θησαυρούς της.

Η Ρόδος υποδέχεται, μετά από 150 χρόνια, τους πολιτιστικούς θησαυρούς της και φιλοξενεί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, την έκθεση με τίτλο «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, από το Νοέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, μεταφέρεται στη Ρόδο, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και την τιμής ένεκεν συμβολή του Μουσείου του Λούβρου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία από το 2014 ξεκίνησε την προσπάθεια μεταφοράς της έκθεσης στη Ρόδο, ανέλαβε και το οικονομικό κόστος τόσο της διοργάνωσης και του συντονισμού όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων.

Η έκθεση δημιουργήθηκε με το δανεισμό εκθεμάτων από το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο της Κοπεγχάγης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και φιλοξενεί 45 περίπου αντικείμενα, από τον 14οέως και τον 6ο αιώνα π.Χ, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και κεραμικά σκεύη από το Μουσείο του Λούβρου, που έρχονται να συμπληρώσουν μοναδικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.

Πηγή: Ημερησία


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ασάφειες στο «Τop girls» - Είδαμε και σχολιάζουμε.
Ασάφειες στο «Τop girls» - Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 474 Views

Το έργο «Τοp girls» έχει κέντρο του τη γυναίκα και χρησιμοποιώντας τόσο υπερρεαλιστικά όσο και ρεαλιστικά μέσα, πραγματεύεται τα συστατικά της κοινωνικής της επιτυχίας. Είδε και σχολιάζει ο Πρόδρομος Μαυρίδης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή