«Μία ζωή γεμάτη δημιουργικότητα και πάθη» στη παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Βιτάλη για τον Κώστα Τσόκλη. Η «Κ» ήταν εκεί.

353 Views
«Μία ζωή γεμάτη  δημιουργικότητα και πάθη» στη παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας  Βιτάλη για τον  Κώστα Τσόκλη. Η «Κ» ήταν εκεί. «Μία ζωή γεμάτη δημιουργικότητα και πάθη» στη παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Βιτάλη για τον Κώστα Τσόκλη. Η «Κ» ήταν εκεί.

«Μία ζωή γεμάτη  δημιουργικότητα και πάθη» στη παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας  Βιτάλη για τον  Κώστα Τσόκλη. Η «Κ» ήταν εκεί.


Χθες (21/11/2015) στις 12:30 το μεσημέρι, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας  Βιτάλη με τίτλο: Δεν πέθανα εγκαίρως.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι των Μουσείων  και των πολιτιστικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης  και μία πληθώρα κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να αποκτήσουν το βιβλίο αυτό. Η θεματολογία του βιβλίου είναι ουσιαστικά η βιογραφία του εικαστικού Κώστα Τσόκλη.

Με ιδιαίτερα περιγραφικό και  ευγενικό  τρόπο η συγγραφέας, αναφέρει στιγμές από τη ζωή του Κώστα Τσόκλη.  Στιγμές που αναφέρονται όχι τόσο στον επιτυχημένο και πολυτάλαντο  εικαστικό Κώστα Τσόκλη, αλλά στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την ιδιότητά του, με τις αδυναμίες και τα πάθη του. Ντοκουμέντα και αυτούσιες φράσεις του εικαστικού περιπλέκονται με την αφήγηση της συγγραφέως. Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία  αυτή,  αντιλαμβάνεται από πού πηγάζει ο τίτλος του βιβλίου της συγγραφέως.
 
Την παρουσίαση προλόγισαν ο κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής της Ιστορίας της τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του  ΑΠΘ, ο οποίος διάβασε στο κοινό αποσπάσματα του βιβλίου, η κα  Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε τους τρεις κυριότερους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει το έργο του Κώστα Τσόκλη,  η κα Θάλεια Στεφανίδου, Ιστορικός Τέχνης, η οποία με ποιητικά λόγια μίλησε για τη γραφή της Ρέας Βιτάλη και για το έργο που προσέφερε έως τώρα, ο Κώστας Τσόκλης στην Τέχνη. Τέλος, συγκινημένη με την προσέλευση του κόσμου, μίλησε η ίδια η συγγραφέας, η οποία μοιράστηκε τη χαρά της  με το κοινό,  αναφέροντας πως  δεν ήταν τυχαία η επιλογή της  που παρουσίασε πρώτη φορά το βιβλίο της στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει  το πώς γνωρίστηκε πρώτη φορά με τον εικαστικό και πώς προέκυψε αυτή η όμορφη συνεργασία. Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο κ. Κώστας Τσόκλης, ο οποίος παρευρίσκοντο εκεί, σηκώθηκε και έσκυψε με σεβασμό απέναντι στο κοινό, δηλώνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του, για την αφοσίωση του κόσμου προς τον ίδιο και το έργο του στο πέρασμα των χρόνων. 


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 343 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή