Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο, επιμένει το ΕΚΕΒI

143 Views
Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο, επιμένει το ΕΚΕΒI Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο, επιμένει το ΕΚΕΒI

Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στην όποια επιδίωξη καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων γύρω από την ενιαία τιμή βιβλίου. Ο συγκεκριμένος νόμος 2557/1997 έχει εφαρμοστεί ευεργετικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, σ’ ό,τι αφορά την εύρυθμη προώθηση του ελληνικού βιβλίου στην εκδοτική αγορά.
Διασφαλίζει δε την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου και βοηθάει στην αποφυγή συμπίεσης του βιβλίου, ως πολιτιστικού αγαθού, στο ασφυκτικό εμπορικό καθεστώς. Αφορά και προστατεύει τις εκδόσεις βιβλίων με διάστημα κυκλοφορίας την τελευταία διετία.
Τόσο οι εκδότες και οι συγγραφείς όσο και το αναγνωστικό κοινό αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει αποκτήσει ετούτη η πρακτική στην ελληνική βιβλιαγορά (εφαρμοσμένη, εξάλλου, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογη επιτυχία: Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο κ.ά.).
Στις πλείστες περιπτώσεις, οι τιμές του ελληνικού βιβλίου έχουν μειωθεί ή τουλάχιστον παρέμειναν σταθερές, ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και ένθεν.

Το ΕΚΕΒΙ, διά του Διοικητικού Συμβουλίου του, εφιστά την προσοχή προτείνοντας την απαλλαγή –με σχετική νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης– του βιβλίου από το σκεπτικό και τις πρακτικές που ευαγγελίζεται η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για άρση των περιορισμών σχετικά με την τιμολόγηση και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων στην αγορά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή