Πρέσβεις ξένων χωρών απαγγέλλουν ελληνική ποίηση [Βίντεο]

831 Views
Πρέσβεις ξένων χωρών απαγγέλλουν ελληνική ποίηση [Βίντεο] Πρέσβεις ξένων χωρών απαγγέλλουν ελληνική ποίηση [Βίντεο]

 

Την εκστρατεία "Μένουμε Σπίτι" στηρίζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Γραμματεία συμμετέχει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, δημιούργησε ένα βίντεο, για την υποστήριξη της εκστρατείας "Μένουμε Σπίτι", το οποίο ανήρτησε στο facebook του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο βίντεο, με τίτλο "Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία", εμφανίζονται πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα να απαγγέλλουν αποσπάσματα από ελληνική ποίηση της επιλογής τους, είτε στη γλώσσα τους, είτε στα αγγλικά ή απευθείας στα ελληνικά. "Μέσω της οικουμενικότητας και διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Όμηρο έως τις μέρες μας, στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας.

Η καμπάνια "μας καλεί όλους να "επισκεφθούμε" ξανά την ελληνική ποίηση, να κάνουμε τον χρόνο μας στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος", σημειώνει στο μήνυμά του ο γγ Δημόσιας Διπλωματίας, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

"Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, "η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος". Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία" προσθέτει ο κ. Αλεξανδρής.

Στο πρώτο μέρος, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί συμμετέχουν πρέσβεις και εκπρόσωποι 18 χωρών. Το δεύτερο μέρος του βίντεο αναμένεται να αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1351 Views

Ξεκινά με προσδοκίες και καταλήγει σε ένα σύνολο χωρίς συνοχή και υπόσταση γεμάτο σκηνοθετικές υπερβολές και υπερβατικές φιοριτούρες… Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή