Γνωστοί ηθοποιοί κρατούν συντροφιά απαγγέλοντας ποιήματα από το τηλέφωνο

838 Views
Γνωστοί ηθοποιοί κρατούν συντροφιά απαγγέλοντας ποιήματα από το τηλέφωνο Γνωστοί ηθοποιοί κρατούν συντροφιά απαγγέλοντας ποιήματα από το τηλέφωνο

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ποιητικές Συνομιλίες» που φιλοξενεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Η ποίηση μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα»: Με την άποψη αυτή του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Fernando Pessoa συντάσσεται απόλυτα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Γι' αυτό και μάς προσφέρει, μέσω τηλεφώνου, τις «Ποιητικές Συνομιλίες», το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Théâtre de la Ville, που συνιστά μια τηλεφωνική τελετουργία που μάς μεταφέρει σε ένα ποιητικό σύμπαν.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο και αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς. Η Στέγη πήρε ήδη την σκυτάλη καθώς από την 1η Δεκεμβρίου καταξιωμένοι ηθοποιοί μάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν.

Σε έναν κόσμο αποδυναμωμένο από την πανδημία, τώρα που τα σύνορα κλείνουν και οι κοινότητες αποξενώνονται, αυτές οι «συνεδρίες» αποκαθιστούν μια μορφή διαλόγου μεταξύ χωρών, καλλιτεχνών και κοινού και δημιουργούν νέους δεσμούς. Μέσω της ποίησης, τίθενται τα θεμέλια ενός νέου ουμανισμού, με την υποστήριξη οραματιστών-φορέων από όλη την υφήλιο.

Μέσα στο σπίτι, έξω από τη ρουτίνα που έχουμε μάθει τόσα χρόνια, η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε, να επιβιώνουμε. Από στόμα σε στόμα, σε έναν κόσμο αποδυναμωμένο από την πανδημία, ανάμεσα σε μικρές παρέες.

Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους
 εδώ 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Χρώματα στον ορίζοντα» μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη για την φωτογραφία της αναγνώστριας Χ. Μαλιαχόβα.
«Χρώματα στον ορίζοντα» μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη για την φωτογραφία της αναγνώστριας Χ. Μαλιαχόβα.
με 0 Σχόλια 3129 Views
«Για πες μας Χρωματά, τι χρώματα είδες σήμερα στην λίμνη;» «Τι θα μου δώκετε να φάγω για να σας πω;» «Τι θες;» ρωτούσαν τα παιδιά όλα μαζί…. Μια πρωτότυπη #ιστορία γραμμένη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταύρο Παρχαρίδη εμπνευσμένη από την #φωτογραφία της αναγνώστριας Χριστίνας Μαλιαχόβας για τις «ΕικόνεςΛέξεις» και την #Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή