Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο

437 Views
Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο

 Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art) της Νέας Υόρκης, από την περασμένη Τετάρτη, επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάσουν» ελεύθερα - χωρίς περιορισμούς λόγω copyright - 375.000 εικόνες έργων της συλλογής του.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την άδεια να κρατήσουν τις εικόνες των έργων στο σκληρό τους δίσκο, να τις μοιραστούν, ακόμα και να τις επεξεργαστούν.

Αναφερόμενο στη δυνατότητα που δίνει το Metropolitan Museum of Art στους φίλους των τεχνών, το Hyperallergic προσφέρει ένα δείγμα του τί μπορεί να κάνει κανείς με το, προς διάθεση, υλικό. Τα παραδείγματα, συγκεκριμένα, είναι η «Γυναίκα με το παρασόλι» του Eadweard Muybridge, μια «σύνθεση» κεφαλών αρχαίων αιγυπτιακών γατών, μια σύγχρονη, εναλλακτική εκδοχή του έργου των αρχών του 19ου αιώνα «Ο θάνατος του Μάνροου», μια νέα εκδοχή του έργου του Quentin Metsy «Πορτραίτο γυναίκας» (αρχές του 16ου αιώνα) στο οποίο το πρόσωπο της γυναίκας είναι αυτό του Τζορτζ Μπους.

Το Μουσείο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του στο πλαίσιο της καινούργιας Open Access πολιτικής του, η οποία περιλαμβάνει συνεργασίες με τους δικτυακούς τόπους Creative Commons, Wikimedia και Pinterest, με στόχο να καταστήσει την συλλογή του προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΦωτογραφίαΤέχνηεκθέσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε:Την ξεκαρδιστική κωμωδία «Αι Καρυάτιδαι» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε:Την ξεκαρδιστική κωμωδία «Αι Καρυάτιδαι» στο θέατρο Κήπου
με 0 Σχόλια 429 Views

 Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την ξεκαρδιστική κωμωδία «Αι Καρυάτιδαι» στο θέατρο Κήπου συναυλία Κυριακή 10 Ιουλίου.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή