Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο

307 Views
Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο

 Φωτογραφίες έργων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art) της Νέας Υόρκης, από την περασμένη Τετάρτη, επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάσουν» ελεύθερα - χωρίς περιορισμούς λόγω copyright - 375.000 εικόνες έργων της συλλογής του.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την άδεια να κρατήσουν τις εικόνες των έργων στο σκληρό τους δίσκο, να τις μοιραστούν, ακόμα και να τις επεξεργαστούν.

Αναφερόμενο στη δυνατότητα που δίνει το Metropolitan Museum of Art στους φίλους των τεχνών, το Hyperallergic προσφέρει ένα δείγμα του τί μπορεί να κάνει κανείς με το, προς διάθεση, υλικό. Τα παραδείγματα, συγκεκριμένα, είναι η «Γυναίκα με το παρασόλι» του Eadweard Muybridge, μια «σύνθεση» κεφαλών αρχαίων αιγυπτιακών γατών, μια σύγχρονη, εναλλακτική εκδοχή του έργου των αρχών του 19ου αιώνα «Ο θάνατος του Μάνροου», μια νέα εκδοχή του έργου του Quentin Metsy «Πορτραίτο γυναίκας» (αρχές του 16ου αιώνα) στο οποίο το πρόσωπο της γυναίκας είναι αυτό του Τζορτζ Μπους.

Το Μουσείο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του στο πλαίσιο της καινούργιας Open Access πολιτικής του, η οποία περιλαμβάνει συνεργασίες με τους δικτυακούς τόπους Creative Commons, Wikimedia και Pinterest, με στόχο να καταστήσει την συλλογή του προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΦωτογραφίαΤέχνηεκθέσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στο  23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
με 0 Σχόλια 523 Views

To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο, ένα συναρπαστικό αφιέρωμα και τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης για παιδιά και νέους.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή