Πεδίο Δράσης Κόδρα: Αναδρομή

43 Views
Πεδίο Δράσης Κόδρα: Αναδρομή Πεδίο Δράσης Κόδρα: Αναδρομή

 Πεδίο Δράσης Κόδρα: Αναδρομή

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, που έχει ως βασική του κατεύθυνση την ανάδειξη των νέων δημιουργών και της πειραματικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Η ιστορική του πορεία μετρά ήδη 16 χρόνια ζωής και βρίσκει το θεσμό έτοιμο για ανασύνταξη και διάθεση αναδρομής στο ίδιο του το παρελθόν.
 
Η φετινή επιμέλεια αναφέρεται στην πορεία του φεστιβάλ έως σήμερα. Θα παρουσιαστούν έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στον θεσμό από την γέννησή του, ανασύροντας μνήμες αλλά και την περιέργειά μας να δούμε την καλλιτεχνική τους εξέλιξη μέχρι σήμερα.
 
 
Το Πεδίο Δράσης Κόδρα ρίχνοντας μία ματιά προς τα πίσω θα ξαναδεί την ιστορία  του, θα επαναπροσδιορίσει την σημασία του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας και θα ανασυντάξει τις δυνάμεις του για το μέλλον.
 
Φέτος θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installations και video-art με τους παρακάτω καλλιτέχνες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους:
Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αλεξάνδρου Βασίλης, Βάκουλη Βίκυ, Γκουρτζής Κώστας, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Ζουρούδης Δημήτρης, Θεοφυλάκτου Ελένη, Ιωάννου Δημήτρης, Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Κυριακόπουλος Μάκης, Κωδωνίδου Τζένη, Κώτση Τίνα, Λάζος Ορέστης, Λέμη Εσθήρ, Μαραθάκη Εύα, Μιχάλαρος Δημήτρης, Μπέλλου Ράνια, Μπισύλλα Νίκη, Νομίδου Βάλλυ, Ξημέρη Ιωάννα, Πάλλας Αθανάσιος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πιπερίδου Χαρά, Στράτου Δανάη, Φαμέλης Πάνος, Φραγκάκης Δημήτρης, Χρηστάκος Γιάννης και Χριστόπουλος Κώστας.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κλεομένης Κωστόπουλος
Συντονισμός επιμέλειας: Ρένα Πιτσάκη
 
Πεδίο Δράσης Κόδρα
22 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017
Πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 

Φωτογραφικό υλικό
Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

τελευταιες αναρτησεις
Σοβαρό τροχαίο για τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό
Σοβαρό τροχαίο για τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό
με 0 Σχόλια 1000 Views

 Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη χθες, Καθαρά Δευτέρα, ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός, στην περιοχή της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και μια γυναίκα που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή