Κώστας Παρχαρίδης - Chalkos Gallery στην «Κ»: «Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά και τη 2η καραντίνα».

2054 Views
Κώστας Παρχαρίδης - Chalkos Gallery στην «Κ»: «Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά και τη 2η καραντίνα». Κώστας Παρχαρίδης - Chalkos Gallery στην «Κ»: «Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά και τη 2η καραντίνα».

 

 
Καραντίνα #season 2 (?)
.
Μετράμε δυο εβδομάδες (και κάτι μέρες) όταν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της τέθηκαν σε αυστηρούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας έπειτα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
 
 
Από εκείνη τη μαύρη μέρα σε πανελλαδικό επίπεδο μετράμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά, ενώ τα κρούσματα όλο και πολλαπλασιάζονται. Πλέον δεν ισχύει το «δεν ξέρω κανέναν δικό μου να νοσεί», γιατί οι περισσότεροι έχουν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που έχει κολλήσει τον ιό.
 
 
Παραλλήλως ένα άλλο δράμα «παίζεται» για άλλη μια φορά στον χώρο του πολιτισμού καθώς έχει παύσει κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα μετρώντας και εκεί άλλου είδους θύματα. Τα θέατρα ίσα που ξεκίνησαν, έκλεισαν, τινάζοντας στον αέρα τον όποιο –επιφυλακτικό- προγραμματισμό είχαν προγραμματίσει. Ακόμη χειρότερα για τους κινηματογράφους. Τη μέρα που είχαν έναρξη χειμερινής σεζόν, έπαυσαν, αφήστε που καμιά σημαντική ταινία δεν διακινδύνευε να κάνει πρεμιέρα σε χώρους που θύμιζαν φαντάσματα. Στον κυκεώνα της πανδημίας δεν θα έλειπαν οι μουσικές σκηνές, το Βιβλίο ακόμη και οι αίθουσες Τέχνης που είδαν τους επισκέπτες τους να εξαφανίζονται. Δίπλα σε όλα αυτά και τα ΜΜΕ που ασχολούνται κυρίως με τον πολιτισμό. Τόσο οι συνθήκες μετάδοσης όσο και «δουλειάς», εγκλώβισαν και περιόρισαν προσαρμόζοντας σχεδόν όλη την υλη τους στην επικαιρότητα.
 
Σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση υπάρχουν και τα καλά νέα. Τα εμβόλια  είναι σχεδόν έτοιμα και είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελεσματικά.
 .
.
Η Κουλτουρόσουπα απευθύνθηκε σε 17 προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού να μας περιγράφουν συνοπτικά πως βλέπουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πως βιώνουν την καραντίνα.
 
Τους ευχαριστούμε.
 
Τον λόγο έχει ο κ. Κώστας Παρχαρίδης, ιδιόκτητης της Αίθουσας Τέχνης «Chalkos Gallery».


Για εμάς στην Chalkos Gallery και οι δύο περίοδοι καραντίνας ξεκίνησαν αμέσως μετά από επιτυχημένα εγκαίνια εκθέσεων, τις οποίες όμως δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους!
 
Διαφορές σαφώς και υπάρχουν, αλλά πλέον έχοντας την εμπειρία της πρώτης καραντίνας είμαστε σαφώς πιο ώριμοι στη διαχείριση της κατάστασης αλλά και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, που δημιουργεί το κλείσιμο της επιχείρησης μας.
 
 
 
Ως νέα γκαλερί που διανύει τον πέμπτο χρόνο της ζωής της, αυτά τα δύο κλεισίματα θα μπορούσαν ίσως και να σταματήσουν τη λειτουργία μας, αν δεν είχαμε δομήσει τη δραστηριότητα μας και με εργαλεία πέρα από αυτά που χρησιμοποιούν παραδοσιακά οι επιχειρήσεις του χώρου.
 
Πήραμε δε την στρατηγική απόφαση να μην αλλάξουμε το ημερολόγιο μας και να υλοποιήσουμε τον ίδιο αριθμό εκθέσεων που θα πραγματοποιούνταν αν δεν υπήρχε η πανδημία και οι περίοδοι καραντίνας, για να μην χαθεί η σχέση εμπιστοσύνης και επαφής με τους πελάτες/συλλέκτες, αλλά και για να στηρίξουμε στο βαθμό που μπορούμε τους συνεργαζόμενους με εμάς καλλιτέχνες!
 
Μη σταματώντας την δραστηριότητα μας, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, αλλά και στις ικανότητες των συνεργατών μας.
 
Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και στηρίζουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τους ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν και επενδύουν στον πολιτισμό.
.
Κώστας Παρχαρίδης 

/
Δημοσιεύτηκαν:
-Βάσω Γουλιελμάκη: «Απαγορευτικό… Όταν το έχεις ξαναζήσει φοβάσαι περισσότερο!
-Γιάννης Ζαφειρίου : «Η αισιοδοξία έχει αρχίσει να χάνεται δυστυχώς».
-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος : «Η δουλειά μας προϋποθέτει ψυχικές δεξιότητες και αντοχές τζόγου με τον ιό να κερδίζει μέχρι τώρα».
-Δέσποινα Σαρόγλου: «Νοέμβρης 2020. Δεύτερη καραντίνα. Λοβοτομή…»
-Έλενα Λεμονίδου: «Lockdown2 - the sequel - Ρόμπα γίναμε..»
-Ιφιγένεια Μανώλα: «Με υπομονή και αισιοδοξία… θα περάσει κι αυτό!»
-Καλλιόπη Ευαγγελίδου: «Απ’ τα μπουλούκια άντλησα δύναμη για την καραντίνα».
-Κώστας Κιμούλης: «Καραντίνα Νο2 - Φόβος ή επιβίωση;»
-Κώστας Παρχαρίδης-Chalkos Gallery: «Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά και τη 2η καραντίνα».
-Λένα Πετροπούλου: «Στόχος δεν είναι η δημιουργία, αλλά η δημιουργική επιβίωση»
-Μαίρη Ανδρέου: Δεν είναι εδώ.. Αλλά ΕΙΝΑΙ... ΕΔΩ... Σ΄ αυτό το "join the meeting"...
-Μηνάς Βιντιάδης: «Οι «Αφανείς Ήρωες» της Καραντίνας»…
-Ναυσικά Γκράτζιου: «Ραδιοφωνικά χαμόγελα, το εννοώ και το μεταδίδω, θα περάσει κι αυτό»
-Νίκος Ψαρράς: «Aς γίνει ο εγκλεισμός ευκαιρία να αναλογιστούμε πως θέλουμε να είμαστε στη ζωή.
-Σταύρος Παρχαρίδης: «Δεν έμαθα τίποτα, γι’ αυτό μπορώ και επιβιώνω στους αιώνες».
-Τάσος Ρέτζιος: «Χαμένοι στη μετάφραση». 

 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      .


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τσιρόγλου Ιωάν.
Τσιρόγλου Ιωάν.
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή