ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

503 Views
ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη δημιουργία ενός χώρου, τον οποίο θα μπορούν να επισκεφθούν λάτρεις της τέχνης της γλυπτικής για να δουν από κοντά τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οραματίζεται η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου (Greek Marble Initiative), μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με σκοπό ο εν λόγω χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών.

Η τοποθεσία όπου θα φιλοξενούνται τα γλυπτά θα επιλεγεί ανάμεσα σε προτεινόμενες εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σαντορίνη.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες γλυπτά βρίσκονται σε έναν χώρο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ τα έργα έχουν δημιουργήσει δεκάδες γλύπτες στους οποίους συγκαταλέγονται ονόματα διεθνούς κύρους της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, όπως ο Jhon Gogaberishvili, o Edward Fleming, ο Giorgie Cpajak, ο Kamen Tanev, η Albena Mihaylova, η Sherry Tipton, ο Ciprian Hopirtean και ο o Andrej Mitevski.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την πρωτοβουλία αυτή, ο ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών και γκαλερί σύγχρονης τέχνης Σταύρος Μυρωνίδης επισημαίνει ότι, όταν διοργάνωνε δημοπρασίες έργων τέχνης, τη στιγμή που έβγαινε προς πώληση ένα γλυπτό, διαπίστωνε μεγάλη δραστηριότητα στην αίθουσα και έντονο ενδιαφέρον από αγοραστές του εξωτερικού, κυρίως Ρώσους. Ήταν τότε που έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει στο εξωτερικό ένα ελληνικό branding για τη γλυπτική που θεωρείται ελληνική υπόθεση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στο πνεύμα αυτό, η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου φιλοδοξεί να ξαναβάλει την χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της γλυπτικής τέχνης και να συμβάλλει στην πώληση όλων των παραγόμενων έργων, την προώθηση της τέχνης της μαρμαρογλυπτικής και τη δημιουργία ενός πόλου έλξης για τους γλύπτες παγκοσμίως με αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη για τον τόπο.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
11α ΘΒΘ 2022: Αυτές είναι οι 118 παραστάσεις που διεκδικούν τα Βραβεία Κοινού και Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής.
11α ΘΒΘ 2022: Αυτές είναι οι 118 παραστάσεις που διεκδικούν τα Βραβεία Κοινού και Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής.
με 0 Σχόλια 1708 Views

Πλήρης κατάλογος θεατρικών παραστάσεων σεζόν 2020-2022 που διεκδικούν μια θέση στις υποψηφιότητες των 11ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2022 Κριτικής Επιτροπής και Κοινού.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή