ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

278 Views
ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη δημιουργία ενός χώρου, τον οποίο θα μπορούν να επισκεφθούν λάτρεις της τέχνης της γλυπτικής για να δουν από κοντά τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οραματίζεται η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου (Greek Marble Initiative), μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με σκοπό ο εν λόγω χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών.

Η τοποθεσία όπου θα φιλοξενούνται τα γλυπτά θα επιλεγεί ανάμεσα σε προτεινόμενες εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σαντορίνη.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες γλυπτά βρίσκονται σε έναν χώρο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ τα έργα έχουν δημιουργήσει δεκάδες γλύπτες στους οποίους συγκαταλέγονται ονόματα διεθνούς κύρους της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, όπως ο Jhon Gogaberishvili, o Edward Fleming, ο Giorgie Cpajak, ο Kamen Tanev, η Albena Mihaylova, η Sherry Tipton, ο Ciprian Hopirtean και ο o Andrej Mitevski.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την πρωτοβουλία αυτή, ο ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών και γκαλερί σύγχρονης τέχνης Σταύρος Μυρωνίδης επισημαίνει ότι, όταν διοργάνωνε δημοπρασίες έργων τέχνης, τη στιγμή που έβγαινε προς πώληση ένα γλυπτό, διαπίστωνε μεγάλη δραστηριότητα στην αίθουσα και έντονο ενδιαφέρον από αγοραστές του εξωτερικού, κυρίως Ρώσους. Ήταν τότε που έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει στο εξωτερικό ένα ελληνικό branding για τη γλυπτική που θεωρείται ελληνική υπόθεση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στο πνεύμα αυτό, η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου φιλοδοξεί να ξαναβάλει την χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της γλυπτικής τέχνης και να συμβάλλει στην πώληση όλων των παραγόμενων έργων, την προώθηση της τέχνης της μαρμαρογλυπτικής και τη δημιουργία ενός πόλου έλξης για τους γλύπτες παγκοσμίως με αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη για τον τόπο.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Δωρεάν εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά “Ρομποτική 100 και Ρομποτική 200”
Δωρεάν εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά “Ρομποτική 100 και Ρομποτική 200”
με 0 Σχόλια 306 Views

 Ένας δεύτερος  επιμορφωτικός κύκλος εργαστηρίων Ρομποτικής ξεκινά από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή