Ο μαγικός κόσμος του Πικάσο και του Κοκτώ μέσα από μια διαδραστική online ξενάγηση

1376 Views
Ο μαγικός κόσμος του Πικάσο και του Κοκτώ μέσα από μια διαδραστική online ξενάγηση Ο μαγικός κόσμος του Πικάσο και του Κοκτώ μέσα από μια διαδραστική online ξενάγηση

 Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη  στο πλαίσιο του προγράμματος  «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες»


Το σπουδαίο έργο δύο κορυφαίων μορφών της ευρωπαϊκής τέχνης του Πάμπλο Πικάσο  και του Ζαν Κοκτώ «φωτίζεται» στις 17 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μέσα από μια διαδραστική online ξενάγηση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα εικαστικά έργα των δύο δημιουργών, με τα κείμενά τους, αλλά και με ποίηση της εποχής τους υπό το πρίσμα της μουσικής του κοινού τους φίλου και συνεργάτη, Ερίκ Σατί.


Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη. Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.


Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.
Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς, γίνονται μέσω Zoom και με εισιτήριο των 10 ευρώ μπορούν να τις παρακολουθήσουν έως και δύο άτομα. Σημειώνεται πως η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

Πρόγραμμα επόμενων συναντήσεων
14 Απριλίου 2022: «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια»
12 Μαΐου 2022: «Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική»


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
με 0 Σχόλια 1249 Views
Για το «Σλουθ» που επαναλαμβάνεται στο Αριστοτέλειον και για άλλα... ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς  μιλά στην  Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη