«Υπνοβάτες- Ακροβάτες - Μητρο-πόλεις» στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ.

576 Views
«Υπνοβάτες- Ακροβάτες - Μητρο-πόλεις» στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ. «Υπνοβάτες- Ακροβάτες - Μητρο-πόλεις» στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ.

  

Στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ.
 
Είναι μια εικαστική εγκατάσταση που αποτελείται απο έργα γλυπτικής με χαρτομάζα και ζωγραφικής. Ανήκουν σε μια σειρά έργων ,που έχουν τον γενικό τιτλο «Σκιαγραφήσεις» σε εξέλιξη απο το 2010. 
 
Επεξεργάζονται την έννοια του εγκλεισμού του ανθρώπου σε σκιώδεις καταστάσεις.
 
Σιλουέτες ανθρώπων κόντρα στο λυκόφως , μεταξύ μέρας και νύχτας, ύπνου και ξύπνιου υπνοβατούν σε μια ατμόσφαιρα του «ενδιάμεσου», συνείδησης και μη συνείδησης συναίσθησης και μη συναίσθησης, πραγματικότητας και υπερπραγματικότητας.  
 
Εγκλωβισμένες στον σκιώδη εαυτό τους ανθρώπινες μορφές , ακροβατούν σε ένα πλανήτη που χάνει σιγα-σιγά τις ισσοροπίες του. Αιωρούνται πάνω απο ονειρικές αρχετυπικές μητρο-πόλεις , που στην πορεία του έργου εξελίχθηκαν απο την Ιεριχώ (την πρώτη πόλη του ανθρώπου) σε virtual reality spaces-πόλεις του matrix(μήτρα).
 
Οι σύγχρονοι «δεσμώτες» της αποκομένης απο την οργανική ζωή της φύσης Μητρό-πολης βιώνουν την ψευδαίσθηση μιας ασφαλούς ιδιωτικότητας.
 
Η Ιωάννα Καζάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ζωγραφική και χαρακτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης Accademia di Belle Arti di Roma Italia. 
Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε πέντε ατομικές εκθέσεις όπως και σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις, Artfairs και Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στην Έλλάδα, Ρωσία, Ισπανία Ιταλία ,Δανία και Ιαπωνία. To 2019 βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό Art Olympia στο Τόκιο.
 
Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες συλλογές : Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Πινακοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Δημοτική πινακοθήκη Αθηνών, Πινακοθήκη της εταιρίας« Εγνατία οδός», Πινακοθήκη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Συλλογή I.N.A.C(Instituto Nazionale d’Arte Contemporanea)Ρώμη Ιταλία, M.A.P. MUSEO Mediteraneo DELL’ ARTE PRESENTE Brindisi Ιταλία, και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. 
 
Επιμέλεια Γιάννης Αργυριάδης .

Διάρκεια έκθεσης 15/6-4/7

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εξαιρετικές και καλοπαιγμένες «Δάφνες και Πικροδάφνες» από τον θίασο του Π. Φιλιππίδη. Είδαμε και σχολιάζουμε.
Εξαιρετικές και καλοπαιγμένες «Δάφνες και Πικροδάφνες» από τον θίασο του Π. Φιλιππίδη. Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 952 Views

Φτάνοντας στο θέατρο Γης ελάχιστες προσδοκίες είχα από το θίασο και από τον χώρο. Το μόνο που με «τράβηξε» ήταν το έργο. Ευτυχώς που με διέψευσαν. Μην το χάσετε όπου κι αν παίζετε. Είδε και σχολιάζει ο Γιάννης Τσιρόγλου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή