Περιηγηθείτε και θαυμάστε τους εξαιρετικούς πίνακες του Μουσείου Ορσέ διαδικτυακά.

839 Views
Περιηγηθείτε και θαυμάστε τους εξαιρετικούς πίνακες του Μουσείου Ορσέ διαδικτυακά. Περιηγηθείτε και θαυμάστε τους εξαιρετικούς πίνακες του Μουσείου Ορσέ διαδικτυακά.

 

Το Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) είναι γαλλικό εθνικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας.

Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις.

Στο μουσείο υπάρχουν τρία επίπεδα. Στο ισόγειο ο επισκέπτης συναντά τις αίθουσες εκθέσεων, οι οποίες είναι κατανεμημένες αμφίπλευρα της κεντρικής αίθουσας, όπου εκτίθενται κυρίως έργα γλυπτικής, ενώ οι πλαϊνές αίθουσες περιλαμβάνουν κυρίως εκθέματα πινάκων ζωγραφικής.

Το μεσαίο επίπεδο περιλαμβάνει εξώστες, οι οποίοι δίνουν πρόσβαση στις αίθουσες εκθεμάτων, ενώ στον τρίτο και τελευταίο όροφο ο επισκέπτης μπορεί να δει το ποτάμι, το Μουσείο του Λούβρου και, σε μεγαλύτερη απόσταση, αντικριστά τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, τον Ναό που βρίσκεται κτισμένος στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης.

Το Μουσείο Ορσέ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να περιηγηθούμε εικονικά σε κάθε χώρο του, κάνοντας έναν άκρως ενδιαφέρον διαδικτυακό περίπατο στους πολυτελείς διαδρόμους του και φυσικά να θαυμάσουμε έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Monet, Gauguin και Van Gogh.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που μπορείτε να αξιοποιήσετε μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση  ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μουσείο Ορσέ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η «Μήδεια» του Μποστ σε απολαυστική σκηνοθεσία  Ν. Χανιωτάκη περιοδεύει στην Ελλάδα (πρόγραμμα παραστάσεων).
Η «Μήδεια» του Μποστ σε απολαυστική σκηνοθεσία Ν. Χανιωτάκη περιοδεύει στην Ελλάδα (πρόγραμμα παραστάσεων).
με 0 Σχόλια 787 Views

Πρόγραμμα παραστάσεων της απολαυστικής "Μήδειας" που εμπνευσμένα σκηνοθέτησε  ο Νίκορέστης Χανιωτάκης. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου! 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή