Η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι. Ομαδική έκθεση εξωτερικού χώρου. - 49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

138 Views
Η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι. Ομαδική έκθεση εξωτερικού χώρου. - 49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ Η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι. Ομαδική έκθεση εξωτερικού χώρου. - 49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι. Ομαδική έκθεση εξωτερικού χώρου.

Έχεις συνδέσει το φως με τη μέρα; Στα 49α Δημήτρια το φως συνδέεται με τη νύχτα. Φωτιστικές προβολές εικαστικών έργων αναδεικνύουν κρυφές όψεις του δημόσιου χώρου και ανανεώνουν το εικαστικό μέρος των Δημητρίων και της πόλης.

Με γενικό άξονα τη μεγάλη Εγνατία Οδό, σε μια νοητή γραμμή που ξεκινά από το κτίριο της οδού Αναγεννήσεως (βίλλα Πετρίδη), περνάει από την οδό Δωδεκανήσου και συνεχίζεται στο παλιό εμπορικό κέντρο της Βαλαωρίτου μέχρι το σημερινό εμπορικό κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους και τη Ρωμαϊκή Αγορά, καλλιτέχνες «μιλούν» στην πόλη τη νύχτα, διεμβολίζοντας τη νυχτερινή σιωπή και ανατρέποντας το θόρυβο της μέρας και την αίσθηση της συνηθισμένης καθημερινότητας.

Μια παραγωγή αποκλειστικά για το φεστιβάλ των Δημητρίων, οι προβολές εικαστικών έργων πάνω σε «τυφλές» επιφάνειες κτιρίων της πόλης αλλάζουν το νυχτερινό τοπίο, σκηνοθετούν μια άλλη όψη της πόλης και προσκαλούν σε ατομικές περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη της νύχτας. Κυρίως όμως εντείνουν το φεστιβαλικό πνεύμα. Πολίτες, περιπατητές, λάτρεις της νύχτας, θα ενεργοποιήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη αυτή εικαστική παραγωγή και θα βιώσουν το πραγματικό άνοιγμα των εικαστικών τεχνών έξω από τους συμβατικούς εκθεσιακούς χώρους.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε ξεχωριστού έργου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, αλλά και αναδεικνύει τα σημεία της πόλης με έναν πρωτόφαντο τρόπο. Οι διαστάσεις των προβαλλόμενων έργων και η εντελώς διαφορετική από την πραγματική κλίμακά τους δημιουργούν μια νέα εμπειρία, που ξαναφέρνει μπροστά μας τα έργα με ένα άλλο βλέμμα. Τόσο η ζωγραφική, όσο και η φωτογραφία, το κολλάζ και το βίντεο αποκτούν μια νέα υπόσταση και ανανεώνουν τη σχέση μας μαζί τους, με έναν τρόπο σωματοποιημένο και συγκινησιακό.

Στην ομαδική αυτή έκθεση ανοιχτού χώρου, αλλά και ανοιχτής έκβασης, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Λένα Αθανασοπούλου, Απόστολος Γεωργίου, Στράτος Καλαφάτης, Στάθης Μήτσιος, Λία Ναλμπαντίδου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος

Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου (22:00-01:00)

Ειδικά για τις προβολές κινούμενης εικόνας, διάρκεια προβολών 25-27 Σεπτεμβρίου, 22:00-01:00.


01 Πλατεία Εμπορίου / 02 Ίωνος Δραγούμη / 03 Ερμού με Δραγούμη / 04 Ερμού με Βενιζέλου / 05 Εγνατία 06 Οδός χαλκέων / 07 Οδός μενεξέ / 08 Οδός Αριστοτέλους / 09 Μητροπολίτου Γενναδίου / 10 Ρωμαϊκή Αγορά


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2251 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή