«Ο μικρός νυχτόγατος»: Ενα πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο της Σόνιας Ντανόφσκι.

2181 Views
«Ο μικρός νυχτόγατος»: Ενα πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο της Σόνιας Ντανόφσκι.	«Ο μικρός νυχτόγατος»: Ενα πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο της Σόνιας Ντανόφσκι.

  

.

 
Παραμύθια: μικρές, όμορφες ιστορίες που αποδίδουν πτυχές του κόσμου, για να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά μας. Σκοπός τους είναι να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν και να μορφώσουν. Γι’ αυτό, όταν δεν είναι παραδοσιακά, πρέπει να είναι προσεκτικά γραμμένα. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να μας συγκινήσουν και να τα κρατήσουμε. Αν ψάχνεις την ιδανική ιστορία, που θα κρατήσει όμορφη συντροφιά στο παιδάκι σου, αλλά και σε σένα, που ξέρω ότι το παιδί που κρύβεις μέσα σου, είναι εκεί και περιμένει το κατάλληλο σήμα!
 
Οι εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη διαθέτουν το πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο της Σόνιας Ντανόφσκι.
 
 
Η Υπόθεση:
Καθώς πλησιάζει η γιορτή του καλοκαιριού στο καταφύγιο των ζώων, ο μικρός Αντώνης αποφασίζει να δωρίσει τα παιχνίδια του για τη λαχειοφόρο. Η μητέρα του, και όλοι, είναι πολύ περήφανοι και χαρούμενοι από την απρόσμενη κίνησή του. Στη διάρκεια της γιορτής, την ώρα που παίζει το τραγούδι του νυστόγατου, ο Αντώνης θα συναντήσει έναν γκρι γάτο, τον Γκριζέλο. Αφότου επιστρέψουν στο σπίτι, στενοχωριέται, καθώς αποχωρίστηκε τον αγαπημένο του λούτρινογατούλη. Η μητέρα του θα του δώσει τον παλιό δικό της, για παρηγοριά. Μια μέρα, του επιφυλάσσει μια έκπληξη: έναν ζωντανό γκρίζο γάτο, τον Γκριζέλο. Ο Αντώνης ενθουσιάζεται! Θα τον κρατήσουν και μαζί του θα ζήσει μια όμορφη περιπέτεια. Ποιος είναι ο νυχτόγατος και γιατί άραγε, ονομάστηκε έτσι;
 
 
 
Ρίξε μια ματιά! 
Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία, με σκληρό εξώφυλλο, από μια πολύ φροντισμένη έκδοση. Περιλαμβάνει υπέροχη ρεαλιστική εικονογράφηση, με μεγάλες εικόνες και γραμματοσειρά. Δεν είναι πολύ μεγάλη, γι΄ αυτό είναι ευχάριστη. Επειδή η γραμματοσειρά είναι μεγάλη, είναι ιδανική για τα παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν.
 
Ενδείκνυται, όμως, και για μικρότερη ηλικία. Η ιστορία είναι συγκινητική και διδακτική, καθώς με την κίνηση του μικρού ήρωα το παιδί μαθαίνει να μοιράζεται και να προσφέρει. Επίσης, η μητέρα του κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει το αγόρι της να νιώσει καλύτερα και πιο ευτυχισμένο, ενώ τέλος, εμφυσάται η αγάπη για τα ζώα, ειδικά για τις γάτες, για όσους δεν τις συμπαθούν. Στο τέλος, περιλαμβάνεται η παρτιτούρα με τη μουσική για το τραγούδι του μικρού νυχτόγατου, που το καθιστά διαδραστικό! 
 
 
 
Άστο καλύτερα…
Ίσως ο τίτλος να μην ανταποκρίνεται πιστά στην αφήγηση, ενώ υπάρχουν ορισμένα κενά (π.χ. πού είναι η υπόλοιπη οικογένεια, πού είναι οι φίλοι του Αντώνη, πώς η μητέρα υιοθέτησε τον γάτο). Εστιάζει πολύ συγκεκριμένα, πράγμα όχι απαραίτητα κακό.
 
Βαθμολογία:
3,8/5
 
Σόνια Ντανόφσκι,
Ο μικρός νυχτόγατος,
Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη,
Πάτρα 2020, σσ. 44
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή