Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

716 Views
Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η Ελλάδα ταξιδεύει στη Ζάμπια, και η Ζάμπια συναντά την Ελλάδα μέσα από τις εικόνες! Και… ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτού του ξεχωριστού διαλόγου είναι ο ζωγράφος-καλλιτέχνης Νίκος Ζάρρας, ο οποίος με το πινέλο του δημιουργεί και αποτυπώνει στον καμβά εικόνες από την καθημερινότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό των δυο χωρών.
 
Πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του καλλιτέχνη μπορούν να γνωρίσουν και να απολαύσουν οι φιλότεχνοι, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Έλληνα ζωγράφου. Αυτή πραγματοποιείται στην αίθουσα του Μουσείου Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές). Και η εκδήλωση αυτή ουσιαστικά ανοίγει το νέο κύκλο δράσης και δημιουργίας του μεγάλου χώρου τέχνης και πολιτισμού που λειτουργεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στον Τομέα Έβρου, υπό τη σκέπη των Βυζαντινών Τειχών.
 
Ο Νίκος Ζάρρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Συκιές και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ζάμπια. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου, «είναι ένας πολυσύνθετος και ανήσυχος δημιουργός, και αυτοδίδακτος από πεποίθηση. Δωρικά αυστηρός, χαράζει το μοναχικό του δρόμο εδώ και χρόνια, παλεύοντας να υποτάξει χρώματα και υλικά. Η ζεστασιά των υλικών, η δύναμη της κίνησης, κυρίως στις απρόσωπες μορφές και τα καθαρά μαύρα μάτια, είναι ορισμένα χαρακτηριστικά των ζωγραφικών του δημιουργιών. Μεγάλη του αγάπη το γυαλί, στο οποίο έδωσε και συνεχίζει με την ίδια ένταση άπειρα σχήματα και χρώματα».
 
Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας τίμησαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεις Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, και την οποία «έντυσε» μουσικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί, δε, από τις 6 μ.μ.-9 μ.μ., με τον δημιουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος τη ξενάγηση των επισκεπτών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στο  23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
με 0 Σχόλια 523 Views

To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο, ένα συναρπαστικό αφιέρωμα και τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης για παιδιά και νέους.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή