Αθηνά Μπούτιβα: Συνεντεύξεις νέων συγγραφέων στον Τ. Αγγελίδη Γκέντζο για την «Κ».

4866 Views
Αθηνά Μπούτιβα: Συνεντεύξεις νέων συγγραφέων στον Τ. Αγγελίδη Γκέντζο για την «Κ». Αθηνά Μπούτιβα: Συνεντεύξεις νέων συγγραφέων στον Τ. Αγγελίδη Γκέντζο για την «Κ».

Συνεντεύξεις νέων συγγραφέων στον Τ. Αγγελίδη Γκέντζο για την «Κ».

Αθηνά Μπούτιβα


Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Επόπτρια Δημόσιας Υγείας. Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος σε μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς μέχρι που πήρε την απόφαση να τα εγκαταλείψει όλα και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την συγγραφή! Στόχος της πλέον είναι να αναδεικνύει μοναδικές ιστορίες που θα μας συντροφεύουν για χρόνια. Το πρώτο της βιβλίο "Η καρδιά μου σου ανήκει" αποτελεί την αρχή μόνο μιας συναρπαστικής διαδρομής...
 
1.  Ποιο είναι το επάγγελμά σας;
Σπούδασα Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και Δημοσιογραφία. Εργάστηκα για χρόνια ως Δημοσιογράφος και τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με την γραφή.
 
2.   Πώς περνάτε τη μέρα σας;
Κάθε μέρα μου είναι γεμάτη από το πρωί. Κάποιες μέρες μπορεί να είμαι αποκλειστικά επικεντρωμένη στο γράψιμο, κάποιες άλλες να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και να δω φίλους. Αυτό βέβαια που δεν λείπει ποτέ από καμία μου μέρα είναι η επαφή μου με τις ανιψιές μου!
 
3. Δυο λόγια για ένα σας μυθιστόρημα.
Έμεινα εδώ ολομόναχη να κοιτάζω… το δεύτερο μυθιστόρημα μου που κυκλοφόρησε τώρα το καλοκαίρι. Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και ερωτικής τυραννίας. Η Λυδία, μια ηρωίδα, βαθιά πληγωμένη, με πολλά θαμμένα μυστικά και έξι γρίφοι που ζητούν τις λύσεις της. Θα τα καταφέρει να τις βρει και να γίνει ευτυχισμένη; Οι απαντήσεις όλες μέσα στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός.
 
4.  Σκέψεις για το επόμενο μυθιστόρημα...
Πολλές σκέψεις, θέλω να δώσω πάλι στους αναγνώστες κάτι εξίσου όμορφο και διαρκώς πλέκω μέσα στο μυαλό μου εναλλακτικά σενάρια για το τέλος…
 
5.  Αισθάνεστε συγγραφέας;
Όχι, βέβαια. Αισθάνομαι πως είμαι απλώς κάποια που ξέρει να γράφει, που την φαντασία που διαθέτει μπορεί μέσα από το γράψιμο να την κάνει να πάρει σάρκα και οστά.
 
6. Τι σκέπτεστε όταν σας ασκούν κριτική για κάποιο έργο σας με την οποία δεν συμφωνείτε;
Μου αρέσει να ακούω κριτική για το έργο μου, για το έργο μου όμως τονίζω και όχι για την ηλικία μου. Στο πρώτο μου μυθιστόρημα κάποιοι στάθηκαν εκεί και δυστυχώς έχασαν το δάσος. Στο δεύτερο όμως υπάρχει από μέρους τους μια εκκωφαντική ησυχία…
 
7.   “Κουβαλάτε” για καιρό τους ήρωες των μυθιστορημάτων σας;
Ναι, για πολύ καιρό. Τους αγαπώ πολύ, δένομαι μαζί τους γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας μου. Αν δεν τους αγαπήσω πρώτη εγώ πως θα τους αγαπήσουν άλλωστε και οι αναγνώστες. Ζω κυριολεκτικά με τους ήρωες μου και το αστείο είναι πως ενώ γνωρίζω την εξέλιξη της ιστορίας τους αγχώνομαι μαζί τους! Τα προβλήματα τους γίνονται και δικά μου!
 
8.   Πείτε μου κάτι που δε θα λέγατε ποτέ δημόσια.
Την ηλικία μου!
 
9.  Τα μυθιστορήματά σας έχουν πολλά επίπεδα ανάγνωσης;
Απευθύνονται σε μεγάλο φάσμα αναγνωστικού κοινού και ο κάθε αναγνώστης ταυτίζεται με τους ήρωες με βάση τα δικά του βιώματα.
 
10. Όταν γράφετε έχετε στο μυαλό σας τους αναγνώστες;
Όταν γράφω το μυαλό μου είναι αποκλειστικά στους ήρωες μου. Ξυπνάω, κοιμάμαι, αναπνέω μόνο για εκείνους. Το μυαλό μου πηγαίνει στους αναγνώστες όταν γράφω το τέλος και το διαβάζω ξανά από την αρχή. Σε εκείνο το σημείο ξέρω ποιον θα αγαπήσουν, ποιος θα τους εκνευρίσει, που θα θέλουν να μου στείλουν μήνυμα γιατί το έκανες αυτό αλλά στο τέλος έρχονται όλες οι απαντήσεις και με συγχωρούν…
 
11. Κάθε μήνα εκδίδονται καινούργια μυθιστορήματα. Πώς θα ξεχωρίσει ο αναγνώστης του 2017 το λογοτεχνικό από το λιγότερο λογοτεχνικό;
Ο κάθε αναγνώστης επιλέγει τα βιβλία που θα διαβάσει με βάση τα ενδιαφέροντα του. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για κάποιους μπορεί να είναι βαρετό για κάποιους άλλους πηγή γνώσης. Συνεπώς άπτεται καθαρά στην ιδιοσυγκρασία του καθενός. Δεν είναι ωραίες οι ταμπέλες και να μιλά κάποιος άσχημα για την επιλογή κάποιου στο τι είδους βιβλίο επιλέγει να διαβάσει. Ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα και η επιλογή του καθενός αναγνώστη είναι σεβαστή!
 
12. Ποιους συγγραφείς θεωρείτε πετυχημένους;
Επιτυχημένος συγγραφέας είναι εκείνος που οι αναγνώστες του περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο του βιβλίο! Επίσης, εκείνος που σε έχει κάνει τόσο να αγαπήσεις τους ήρωες του που δεν τους ξεχνάς!
 
13. Στην εποχή μας ένας συγγραφέας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τους νέους;
Ως νέος άνθρωπος και με βάση τα μηνύματα που μου στέλνουν θα σας απαντήσω Ναι! Και όχι μόνο πρότυπο για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
 
14. Μια φράση που να σας αντιπροσωπεύει σήμερα.
Επιλογή και όχι τύχη καθορίζει το πεπρωμένο σου. Αριστοτέλης.
 
15. Μια φράση που σας αντιπροσώπευε κατά το παρελθόν και πλέον δε σας αντιπροσωπεύει.
Δεν μπορώ να βρω κάποια. Οι ίδιες με αντιπροσωπεύουν και σήμερα.
 
16. Πόσα βιβλία διαβάζετε κάθε μήνα;
Όταν γράφω δεν διαβάζω, δεν θέλω να αποσπάτε η προσοχή μου. Τις περιόδους τώρα που δεν γράφω διαβάζω πολύ!
 
17. Ένα βιβλίο ενός Έλληνα συγγραφέα που θα θέλατε να έχετε γράψει εσείς;
Δεν έχω ζηλέψει κάποιο. Μου αρέσει κάποιων ο τρόπος γραφής, τους διαβάζω αλλά μέχρι εκεί. Ένα μυθιστόρημα όμως που μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να το δω κινηματογραφική ταινία και να παίζετε στο Hollywood είναι της Ευαγγελίας Ευσταθίου το «Πέτρινοι κύκνοι»! Θα αισθανόμουν πολύ περήφανη! Το διάβαζα και η Κασσάνδρα στο μυαλό μου ήταν η Angelina Jolie!
 
18. Εκδότες στην Ελλάδα του 2017...
Ήρωες!
.
-Πληροφορίες για τησυγγρφέα θα βρείτε ΕΔΩ 
-OΛΕΣ οι συνεντεύξεις νέων συγγραφέων στην "Κ" με μια ματιά ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος μεγάλωσε στην Καβάλα και σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”, είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ, επιμελητής στις εκδόσεις “Δωδώνη” και “Ρώμη”, υπεύθυνος λογοτεχνικής σειράς στις Εκδόσεις “Το Σκαθάρι”, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100,6 και αρθρογραφεί σε πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες. Έχει γράψει... Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος (μυθιστόρημα) Ψυχές που δεν τις ζέστανε η Αγάπη (μυθιστόρημα) Γλυκιά Εκδίκηση (μυθιστόρημα) Όσα ποτέ δεν είπαμε (συλλογικό μυθιστόρημα) Η διαφορετική Ελένη (συλλογικό έργο) Έλα σε μένα (συλλογικό μυθιστόρημα) Τα πέτρινα Χριστούγεννα (οπτικοποιημένο διήγημα) Ροζ (θεατρικό έργο) Οι δυο ώρες ύπνου και το memento mori ενός συγγραφέα (νουβέλα) Μη μου λες το γιατί (συλλογικό μυθιστόρημα) Λατινική Γραμματική Ύποπτοι καθ' έξιν (μυθιστόρημα) Δεν έμαθα να ζω με την αλήθεια (συλλογικό μυθιστόρημα) Όλα ξεκίνησαν στο Κοιμητήριο (θεατρικό έργο) Οι Εραστές της Σοκολάτας (συλλογικό μυθιστόρημα)

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στον Τζορτζ Φλόιντ και σε όλους τους μαύρους που δολοφονήθηκαν αφιερώνει δυο ταινίες του ο Στιβ ΜακΚουίν
Στον Τζορτζ Φλόιντ και σε όλους τους μαύρους που δολοφονήθηκαν αφιερώνει δυο ταινίες του ο Στιβ ΜακΚουίν
με 0 Σχόλια 692 Views

 Ο Βρετανός σκηνοθέτης βραβευμένος με Όσκαρ και εικαστικός καλλιτέχνης θα έχει δύο πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών φέτος, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Φεστιβάλ των Καννών.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή