«Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται» του Μηνά Νιτσόπουλου. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

2444 Views
«Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται» του Μηνά Νιτσόπουλου. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε. «Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται» του Μηνά Νιτσόπουλου. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

Διάβασε και σχολιάζει η Μαριάννα Μπουρουτζή.
 
Έπιασε κρύο, καιρός για δύο…! Ή μήπως για τρεις; Ή για τέσσερις;; Πόσοι χωράνε σε μια σχέση; Από πόσους αποτελείται ένας γάμος; Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μας πιάνει και ξενοκοιτάμε, ξενοκοιμόμαστε και γενικά επιβεβαιώνουμε τη ρήση ότι ‘’το ξένο είναι το καλύτερο’’. Ίσως συμβαίνει το άλλο: ζούμε στην εποχή των ατελείωτων επιλογών. Μέχρι να βρούμε αυτό που δήθεν μας ταιριάζει, γνωρίζουμε πολύ κόσμο. Μυστήριο πράγμα η αγάπη και δύσκολο. Γι’ αυτό, ο συγγραφέας Μηνάς Νιτσόπουλος μας προτείνει ένα εγχειρίδιο, μέσα στο οποίο αναλύει τα δεδομένα της εποχής και μας καλεί να αντικρίσουμε την πραγματικότητα.
 

Η Υπόθεση:

Με αφορμή την περίπτωση ενός ζευγαριού που έφτασε στον χωρισμό, ο συγγραφέας ξεκινάει από την αρχή της σχέσης και καταλήγει στο τέλος και την πιθανή συγχώρεση ή μη. Βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία παραθέτει ευσχήμως, μας δίνει μια πρώτη γενική εικόνα της οικογένειας, καθώς και του ρόλου της γυναίκας στη δημιουργία της. Αναφέρεται στην πορνεία, στον τρόπο που ένας άνθρωπος αναζητά τη σεξουαλική ικανοποίηση. Αναλύει την περίπτωση των γυναικών και των αντρών και πώς κινούνται στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Πώς το κάνει η γυναίκα και τι συμβαίνει τελικά; Φυσικά, δεν παραλείπει την επίκαιρη περίπτωση του ιντερνετικού έρωτα και των ύποπτων φιλιών που αναπτύσσονται στα socialmedia. Προσπαθεί να βρει την αιτιολογία της απιστίας: είναι η γυναικεία χειραφέτηση, είναι τα πρότυπα που προβάλλονται, πρόκειται για μανία ή για σύμπτωμα που ανάγεται στην παιδική ηλικία; Τι σχέση έχει τελικά το είδος της προσωπικότητας με την απιστία; Γιατί ζηλεύουν οι γυναίκες και εκδικούνται; Ποιοι εμπλέκονται στην απιστία και πώς μπορεί κανείς να την αποφύγει; Επίσης, γίνεται αναφορά στη συγχώρεση και στην αντιμετώπιση. Τέλος, δίνονται πρακτικές οδηγίες για την εξομάλυνση των όποιων διαταραχών.
 

Ρίξε μια ματιά!

Είναι πολύ όμορφος, ευχάριστος και χρήσιμος οδηγός σχέσεων και ειδικότερα για την απιστία. Ο συγγραφέας πιάνει τα γεγονότα με τη σειρά και εξηγεί με ωραίο τρόπο τί συμβαίνει στην περίπτωση αυτή. Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια, με καλή έκταση. Διαβάζεται από όλους, άπιστους και μη και βοηθάει ιδιαίτερα στην κατανόηση της ψυχοσύνθεσης του καθενός από εμάς. Βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία να σκεφτεί και να το ξεφυλλίσει ξανά και ξανά.

Άστο καλύτερα…

Αν δεν σε αφορά το θέμα και θες να προχωρήσεις παρακάτω.
 
Βαθμολογία:
3,9/5
 
Μηνάς Νιτσόπουλος, Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται: πόσο μονογαμικοί ή πολυγαμικοί (απιστία) είμαστε;, εκδόσεις Ενάλιος, Αθήνα 2019, σσ. 208.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή