Η δίαιτα αλλιώς, της Άννας – Μαρίας Παπίρη. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

1457 Views
Η δίαιτα αλλιώς, της Άννας – Μαρίας Παπίρη. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε. Η δίαιτα αλλιώς, της Άννας – Μαρίας Παπίρη. Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

 

Εν όψει καλοκαιριού αρχίσαμε και το γνωστό βιολί με τις δίαιτες. Πώς να χάσουμε κιλά σε πόσες μέρες. Πώς να αποκτήσουμε το σώμα της φωτογραφίας. Πώς να αποκτήσουμε το σώμα της οποιασδήποτε. Πώς να βγούμε στην παραλία και πώς να μη βγούμε. Τι να φάμε για να κάνουμε αποτοξίνωση, για να χάσουμε την κατακράτηση υγρών, στερεών και λοιπών. Τι να κάνουμε και να μην κάνουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση υγείας. Γενικά, έχει γεμίσει ο τόπος συνταγές και διαιτητικά γιατροσόφια. Ο σκοπός είναι ένας και αυτός επιβάλλει να έχουμε καλή σχέση με το σώμα μας, όποιο και όπως είναι. Το θέμα είναι να το σεβόμαστε και να το βοηθάμε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Η Άννα-Μαρία Παπίρη μας παρουσιάζει ένα βιβλίο- οδηγό για μια καλή σχέση με το σώμα μας.
 
Η Υπόθεση: 
Η συγγραφέας παρουσιάζει έναν σύγχρονο οδηγό διατροφής και τρόπου σκέψης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Περιλαμβάνει αρκετές συνταγές μαγειρικής, αρκετές προτάσεις για σωματική άσκηση και πολλές συμβουλές. Οι τελευταίες στοχεύουν στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τις δίαιτες. Μέσα από τη συλλογή ερευνών και δεδομένων, αποδεικνύεται ότι η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες, πλήρης και χορταστική. Οποιοσδήποτε συνδυασμός τροφών και στοιχείων είναι επιτυχής, αρκεί να μαγειρεύεται σωστά. Η συγγραφέας τονίζει την ανάγκη της πλήρους διατροφής. Χρειαζόμαστε όλα φαγητά και όλες τις τροφές, δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα, καθώς από όλα παίρνουμε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και καθεμιά από αυτές μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις καθημερινές μας ανάγκες. Η δίαιτα, ως τρόπος διατροφής και ζωής, απαιτεί να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, ξεκινώντας από το ιατρικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Έτσι, μπορούμε να προσαρμόζουμε το φαγητό μας. Επιπλέον, αν θέλουμε να μπούμε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, εκτός από την τήρησή του, καλό είναι να συνδυάζεται και με τη σωματική άσκηση.
 
Να το προσέξεις…
Ωραίο, καλογραμμένο, πλήρες και φιλοσοφημένο. Παρουσιάζει μια νέα οπτική στο πολυσυζητημένο και εν πολλοίς παρεξηγημένο θέμα της δίαιτας. Βοηθάει να σκεφτούμε αρκετά γύρω από αυτό. Θέτει στο επίκεντρο τα θέματα υγείας και την καλή σχέση που πρέπει να έχουμε με το σώμα μας. Εξηγεί με όμορφο τρόπο και τεκμηριωμένα πως πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας, να το φροντίζουμε και να συμβαδίζουμε. Πως πρέπει να αγαπάμε το φαγητό, να μην απορρίπτουμε τίποτα, αλλά να συνδυάζουμε σωστότερα τις τροφές. Περιλαμβάνει συνταγές, τρόπους άσκησης και συμβουλές για όλους.
 
Άστο καλύτερα…
Αν δεν σε αφορά το θέμα. Είναι τετριμμένο, κάποιες συνταγές είναι ιδιαίτερες. Η συγγραφέας ανάμεσα σε τόσα καλά πράγματα που γράφει, υποπίπτει στην αντίληψη της διατροφής των 4 εβδομάδων, που από μόνο του είναι αγχωτικό και χάνει το νόημά του.
 
Άννα-Μαρία Παπίρη, Η δίαιτα… αλλιώς, εκδόσεις Οξύ, 2016, σσ. 280.
 
Βαθμολογία:
3,5/5


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 337 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή