Η αλήθεια που βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα, στο βιβλίο του Σπύρου Γρατσιά, «Σκιές Αίματος». Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.

256 Views
Η αλήθεια που βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα, στο βιβλίο του Σπύρου Γρατσιά, «Σκιές Αίματος». Διαβάσαμε & σχολιάζουμε. Η αλήθεια που βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα, στο βιβλίο του Σπύρου Γρατσιά, «Σκιές Αίματος». Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.

Η αλήθεια που βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα, στο βιβλίο του Σπύρου Γρατσιά, «Σκιές Αίματος». Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.

Κατά καιρούς συμβαίνουν στον κόσμο διάφορα γεγονότα, που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Ειδικά οι πολίτες των χωρών της Δύσης βρίσκονται αντιμετωπίζουν περίεργες συνθήκες, που τους προβληματίζουν έντονα, φτάνοντας στο σημείο να θεωρούν πως πρόκειται περί συνομωσίας. Μήπως όμως αυτού του είδους οι υποψίες είναι αληθινές;  Οι «Σκιές Αίματος» γράφτηκαν για να διαλευκάνουν το μυστήριο…

Μια μέρα, ένας Αμερικανός κοινωνιολόγος,  ανακαλύπτει τυχαία στο πατάρι του σπιτιού της γιαγιάς του ένα κουτί που μέσα περιέχει έναν σταυρό, τα στοιχεία ενός ανθρώπου με παράξενο όνομα, που δεν είχε ως τότε ξανακούσει και ένα αίνιγμα που πρέπει να βρει τη λύση του. Παραξενεμένος, αποφασίζει να ερευνήσει τα στοιχεία, μαζί με τη σύντροφό του, επίσης κοινωνιολόγο, με την οποία είναι δεμένος με βαθιά συναισθήματα. Η έρευνα τους πηγαίνει πίσω στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πρόσωπα και γεγονότα που έχουν περίεργη σχέση μεταξύ τους, χωρίς να υποπίπτουν στην αντίληψη κανενός. Ο παππούς του, όπως και ο προπάππους του ήταν γερμανοί αξιωματικοί και είχαν διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στα τεκταινόμενα. Κυρίως, όμως, ανακαλύπτουν ότι τόσο ο ίδιος ο Χίτλερ, όσο και οι πρόγονοί του ανήκαν σε δυο αντικρουόμενα Τάγματα, που χρονολογούνταν από πολύ παλιά. Το ένα εκπροσωπούσε το «Κακό» και τη «νέα τάξη πραγμάτων» που ήθελε να επιβληθεί στον κόσμο και το άλλο το «Καλό», για την ευημερία και την ειρήνη. Επίσης, βρίσκει πως ακόμη και ο ίδιος είναι «ταγμένος». Του έχει ανατεθεί μάλιστα η δική του αποστολή, να ψάξει και να αποκωδικοποιήσει ένα αίνιγμα, αυτό που εμπεριεχόταν στο κουτί. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιεί ταξίδια, αντιμετωπίζει τους πράκτορες του αντιπάλου τάγματος και ζει μια φοβερή περιπέτεια. Μυστήριο, σύμβολα, έρευνα, περιπέτεια, αγωνία, αποκάλυψη, συνωμοσία, μια απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, σύγκρουση αντίθετων δυνάμεων και φυσικά η αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων που συνεργάζονται και συντροφεύουν ο ένας τον άλλον ως το τέλος, συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο.

Η όλη υπόθεση και τα δεδομένα της ιστορίας, παρότι αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας, δίνουν μια διαφορετική άποψη σχετικά με τα παγκόσμια πράγματα, κυρίως σε ό, τι αφορά στην πολιτική και την κοινωνία. Πίσω από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η παρατεταμένη φτώχεια σε πολλές χώρες και οι πόλεμοι, κρύβονται συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Πίσω από τυχαία γεγονότα, ίσως κρύβεται μια άλλη αλήθεια, που δεν πρέπει να μαθευτεί. Οι πρωταγωνιστές ίσως να μην είναι αυτοί που δείχνουν να είναι. Το καλό και το κακό αντιμάχονται για την επικυριαρχία, διαθέτοντας τους δικούς τους στρατιώτες, ταγμένους στον «ιερό σκοπό». Ο συγγραφέας προσπαθεί να εξηγήσει την προσπάθεια αυτή και τον τρόπο κατά τον οποίο οι ταγμένοι άνθρωποι προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο τους.

Πολύ καλή περιπέτεια για τους λάτρεις του θρίλερ μυστηρίου, αν και θυμίζει αρκετά ιστορίες άλλων συγγραφέων και σκηνοθετών. Τέτοιου είδους ιστορίες, άλλωστε, εξάπτουν τη φαντασία του αναγνώστη σε κάθε εποχή, κυρίως όσο αντιμετωπίσει δυσεξήγητες καταστάσεις.

Σπύρος Γρατσιάς, Σκιές Αίματος, εκδόσεις Global Fleur de Lis, Αθήνα 2014. σσ. 396.   

Βαθμολογία:

3/5  


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου - Με έσοδα 87,5 εκατ. δολ. σε έναν χρόνο
Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου - Με έσοδα 87,5 εκατ. δολ. σε έναν χρόνο
με 0 Σχόλια 428 Views

 Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο επαγγελματίας παλαιστής που μετατράπηκε σε σταρ του Χόλιγουντ, παραμένει στην πρώτη θέση των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών,

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή