Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης.

189 Views
Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης. Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης Στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο για το 2015 συμπεριέλαβε η TripAdvisor το Μουσείο της Ακρόπολης, με βάσει τις προτιμήσεις των χρηστών της. Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο δημοσιοποίησε, χθες, τις διαθέσιμες λίστες της για φέτος με τα κορυφαία μουσεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ανά ήπειρο και ανά χώρα.
 
Το Μουσείο της Ακρόπολης κατέλαβε την 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο, την 8η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και την 1η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα. Την 1η θέση στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Αντίστοιχα, την 1η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στην Ευρώπη κατέλαβε το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι.
 
Τη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα μετά το Μουσείο της Ακρόπολης συμπληρώνουν κατά σειρά κατάταξης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών Νάξου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η δημοφιλία του Μουσείου της Ακρόπολης επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς του κατά τη φετινή σεζόν από Ελληνες και ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου ο αριθμός των επισκεπτών στο Μουσείο αυξήθηκε κατά 17,5%, φθάνοντας σε 554.496 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014.
 
Στο μεταξύ, η τουριστική ζήτηση έφερε και αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα, οι οποίες παρά ταύτα παρέμειναν σε ανταγωνιστικά επίπεδα συγκριτικά με τις τιμές σε άλλους προορισμούς. Αυτό δείχνουν σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ηotels. com, τα οποία συγκρίνουν τις ξενοδοχειακές τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 123 τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 13% το πρώτο μισό του 2015, φθάνοντας στα 99 ευρώ έναντι 87 ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με την ανάλυση της Hotels. com, σε 85 από τους 123 προορισμούς οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσίασαν αύξηση, σε 32 μειώθηκαν, ενώ σε 6 έμειναν σταθερές. Η Αθήνα κατατάχθηκε στην 81η θέση. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις κατέγραψαν οι ξενοδοχειακές τιμές σε προορισμούς των ΗΠΑ, γεγονός που αποδίδεται στην υποχώρηση κατά περίπου 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Άγριες Μέλισσες»: Όλες οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της εβδομάδας 18– 21/01/2021
«Άγριες Μέλισσες»: Όλες οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της εβδομάδας 18– 21/01/2021
με 0 Σχόλια 819 Views

 Από Δευτέρα 18/1 - 21/1/2021 έρχονται πολλές ανατροπές, νέες αποκαλύψεις που θα μας καθηλώσουν. Η σειρά που δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή της τηλεθέασης συνεχίζει το δεύτερο κύκλο πολύ δυναμικά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή