Ανοίγουν τα μουσεία: Οι νέοι κανόνες λειτουργίας τους

901 Views
Ανοίγουν τα μουσεία: Οι νέοι κανόνες λειτουργίας τους Ανοίγουν τα μουσεία: Οι νέοι κανόνες λειτουργίας τους

 


Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα Μουσεία, σε όλη την ελληνική επικράτεια, για την επαναλειτουργία τους, η οποία έχει οριστεί για την Δευτέρα 15 Ιουνίου. Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες οι πύλες των πολλών και εξαιρετικών μουσείων που διαθέτει η χώρα μας θα ανοίξουν και πάλι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει δώσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζόμενων. Πρόκειται για έναν κατάλογο οδηγιών οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα.

Σύμφωνα με αυτές συστήνεται απόσταση 1,5 μ. κατ' ελάχιστο από άτομο σε άτομο στους ανοιχτούς χώρους και 2 μ. Στους κλειστούς ενώ είναι υποχρεωτικό οι επισκέπτες να φορούν μάσκα. Στο μεταξύ η χρήση κλιματισμού θα περιοριστεί στο λιγότερο δυνατό εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που απαιτείται η διακρής χρήση του για την προστασία των εκθεμάτων.

Όσον αφορά στην λειτουργία καφέ – εστιατορίων και πωλητηρίων, θα ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης και λιανεμπορίου αντίστοιχα.

Παράλληλα, συστήνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα εκδοτήρια ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικά μέτρα για ευαίσθητες ομάδες επισκεπτών όπως ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών και εγκύους.

Ειδικά μέτρα θα λαμβάνονται και για τις οργανωμένες ξεναγήσεις στις οποίες θα επιτρέπεται η συμμετοχή έως οκτώ ατόμων και επιτηρείται αυστηρά η τήρηση των αποστάσεων.

Οι δε εργαζόμενοι στους χώρους των μουσείων, που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες, οφείλουν να χρησιμοποιούν μάσκα και αντισηπτικό. Επιπλέον έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση διαχωριστικών σε χώρους όπου υπάρχει τακτική ροή επισκεπτών όπως τα εκδοτήρια κ.α. Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των μουσείων οφείλουν να τηρούν, σε καθημερινή βάση, όλες τις οδηγίες καθαρισμού των χώρων.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή