Αύξηση επισκεπτών και εσόδων στα Μουσεία της χώρας.

312 Views
Αύξηση επισκεπτών και εσόδων στα Μουσεία της χώρας. Αύξηση επισκεπτών και εσόδων στα Μουσεία της χώρας.

Αύξηση επισκεπτών και εσόδων στα Μουσεία της χώρας.

Αύξηση επισκεπτών κατά 15,7%, καταγράφηκε στα Μουσεία της χώρας τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 21,3%, σε σχέση µε τον αντίστοιχο μήνα του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Παράλληλα στους αρχαιολογικούς χώρους, τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε αύξηση των επισκεπτών κατά 10,9% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 21,4%, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2014. 

Κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, παρατηρείται αύξηση κατά 13,6% στους επισκέπτες των Μουσείων και ομοίως αύξηση κατά 21,4% στις εισπράξεις, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Την ίδια χρονική περίοδο, στους αρχαιολογικούς χώρους, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 15,6% και ομοίως αύξηση των εισπράξεων κατά 15,9%, σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η έρευνα της κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων παράγει αποτελέσματα από το έτος 1970, με συγκέντρωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (TAΠΑ) του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού των στοιχείων που αναφέρονται στον αριθμό των επισκεπτών και τις εισπράξεις από τα διατεθέντα εισιτήρια στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν 150 Μουσεία και 120 αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 482 Views

Μια ταινία η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Σικάγο των Η.Π.Α.  Είδε και σχολιάζει η Ελένη Μαντίκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή