Χαρούκι Μουρακάμι: Κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Cino Del Duca 2022

1032 Views
Χαρούκι Μουρακάμι: Κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Cino Del Duca 2022 Χαρούκι Μουρακάμι: Κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Cino Del Duca 2022

 

Eίναι το δεύτερο πιο σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο μετά το Νομπέλ

Ο Χαρούκι Μουρακάμι τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Cino Del Duca για το σύνολο του έργου του από το Ίδρυμα Simone και Cino Del Duca.

Ο συγγραφέας θα παραλάβει το βραβείο συνοδευόμενο από το ποσό των 200.000 € την 1η Ιουνίου κάτω από τον Θόλο του Ινστιτούτου της Γαλλίας.

Στην απονομή θα δοθούν ακόμη 11 μεγάλα επιστημονικά, καλλιτεχνικά, κοινωνικά και λογοτεχνικά βραβεία.

Το Ίδρυμα Simone και Cino Del Duca δημιουργήθηκε το 1975 και στεγάζεται από το 2005 στο Ινστιτούτο της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι.

Στόχο έχει την ανάπτυξη και διάδοση των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών μέσω υποτροφιών και βραβείων που απονέμονται σε ετήσια βάση κατόπιν πρότασης των Ακαδημιών που συγκροτούν το Ινστιτούτο της Γαλλίας.Το Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία των γραμμάτων έχει στόχο να επιβραβεύσει και καταστήσει γνωστό έναν συγγραφέα, Γάλλο ή ξένο, το έργο του οποίου αποτελεί ένα μήνυμα σύγχρονου ανθρωπισμού, και είναι το δεύτερο πιο σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο μετά το Νομπέλ.

Τα βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Το νέο βιβλίο του συγγραφέα «Περί Μουσικής και Μόνο» σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης διευθυντή ορχήστρας Σέιτζι Οζάβα κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Χαρούκι Μουρακάμι

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή