Νέο πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων MOMus_Together We Look/ Μαζί Βλέπουμε

1082 Views
Νέο πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων MOMus_Together We Look/ Μαζί Βλέπουμε Νέο πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων MOMus_Together We Look/ Μαζί Βλέπουμε

 

 
 
Έναρξη: 25 Απριλίου 2020
 
Οι συλλογές και οι εκθέσεις όλων των Διευθύνσεων του MOMus ανοίγουν ξανά και περιμένουν νέους και παλιούς φίλους σε μια διαφορετικήπεριήγηση, με το πρόγραμμα Together We Look / Μαζί Βλέπουμε’ που ξεκινάει το Σάββατο 25 Απριλίου 2020. Σε πέντε ψηφιακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν και να συζητήσουν πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης που θα τους έχουν σταλεί, σε ζωντανή διάδραση με τους ανθρώπους του MOMus και με καινούριους φίλους, συνθέτοντας μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή κουβέντα.
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο. Για την καλύτερη διεξαγωγή της συζήτησης, προβλέπεται η συμμετοχή 15 ατόμων σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικά παρακάτω για τον κάθε χώρο ξεχωριστά. 
 
Πρόγραμμα
 

Σάββατο 25 Απριλίου, 19:00-21:00:
Μαζί Βλέπουμε’ την έκθεση ‘Τίμιοι παράνομοι - Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή’ του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών.


Με αφετηρία τα εργαστήρια φιλοσοφίας, γραφής και performance που πραγματοποίησαν αρχικά η επιμελήτρια και θεωρητικός τέχνης Σοφία Ελίζα Μπουράτση και ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Πλωμαρίτης στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, άλλοι οκτώ καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να ετοιμάσουν και να υλοποιήσουν ο καθένας ένα εργαστήριο σε σύνολο περίπου 110 εκπαιδευόμενων (2017-2020) στο σχολείο των φυλακών. Το αποτέλεσμα είναι η εν λόγω έκθεση, στην οποία άνθρωποι που υπό άλλους όρους δεν θα συναντιούνταν ποτέ, συνυπάρχουν και συνδημιουργούν.
 
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 22 Απριλίου στο info.photography@momus.gr, με την αναφορά ΤWL@MOMusExperimental
 

Τετάρτη 29 Απριλίου, 19:00-21:00:
Μαζί Βλέπουμε’ την έκθεση ‘Utopia Revisited. Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Πολιτική στην τέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας’ του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη.

‘Eργα από τη Συλλογή Κωστάκη αποκαλύπτουν τον πολυσχιδή χαρακτήρα της έννοιας της ουτοπίας, όπως αυτή προσδιορίστηκε στη Ρωσία κατά τις δεκαετίες 1910 και 1920. Από τις διακηρύξεις των Φουτουριστών μέχρι την “Μορφοποιημένη Ουτοπία” του Αρβάτοβ, οι πειραματισμοί και οι προτάσεις των Ρώσων καλλιτεχνών αποτέλεσαν μια δυναμική συλλογική κίνηση που στόχευε στην αναδιαμόρφωση της πνευματικής και κοινωνικής ζωής.

Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα27 Απριλίου στο info.photography@momus.gr, με την αναφορά ΤWL@MOMusModern
 
Σάββατο 2 Μαΐου, 19:00-21:00:
Μαζί Βλέπουμε τις μόνιμες συλλογές του Ιόλα, Απέργη, Ξύδη κ.ά του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών που προσέγγισαν την καθημερινή και ‘εν οίκω’ ζωήμέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικήςπρακτικής, διαμορφώνοντας και καθορίζοντας καλλιτεχνικές τάσεις της εποχής τους -από το φεμινισμό, ως την εννοιολογική /εννοιακή τέχνη.
 
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη29 Απριλίου στο info.photography@momus.gr, με την αναφοράΤWL@MOMusContemporary
 

Τετάρτη 6 Μαΐου, 19:00-21:00:
Μαζί Βλέπουμε’ τα έργα της  γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά.

Από τις πρώτες ανθρωποκεντρικές έως τις αφηρημένες συνθέσεις της με την απλότητα και τη γεωμετρία των επιφανειών τους, τα έργα της Μυλωνά αναφέρονται σε διαχρονικές ανθρώπινες έννοιες -της γέννησης, του έρωτα και του θανάτου-, συνδυάζουν τους αρχαίους μύθους με τον σύγχρονο κόσμο, διερευνώντας, ταυτόχρονα, τις αξίες και τις δυνατότητες της γλυπτικής τέχνης.
 
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα 4 Μαΐου στο info.photography@momus.gr, με την αναφοράΤWL@MOMusAlexMylona
 

Σάββατο 9 Μαΐου, 19:00-21:00:
Μαζί Βλέπουμε την έκθεση ‘Roger Ballen. Shadows of the mind’ του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες από περιθωριοποιημένες κοινότητες της Νοτίου Αφρικής, το εσωτερικό των φτωχικών κατοικιών με τους «ξεχασμένους» φτωχούς λευκούς ενοίκους τους, σκηνές και πορτρέτα σε έρημα κτήρια, αποθήκες και καταλήψεις στο Γιοχάνεσμπουργκ της Αφρικής, εικόνες που μοιάζουν να έρχονται από το υποσυνείδητο, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδική αισθητική Ballenesque του διεθνούς φήμης φωτογράφου Roger Ballen.
 
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη6 Μαΐου στο info.photography@momus.gr, με την αναφορά ΤWL@MOMusPhotography

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή