Η τέχνη του «Μην Ενοχλείτε» στα ξενοδοχεία όλου του κόσμου (Photos)

1207 Views
Η τέχνη του «Μην Ενοχλείτε» στα ξενοδοχεία όλου του κόσμου (Photos) Η τέχνη του «Μην Ενοχλείτε» στα ξενοδοχεία όλου του κόσμου (Photos)

  Η ταμπέλα «Μην Ενοχλείτε» είναι ένα από τα σύμβολα των ξενοδοχείων. Και ο Ιταλός Εντοάντο Φλόρες συλλέγει αυτές τις ταμπέλες εδώ και χρόνια πολλά. «Οι ταμπέλες "Μην Ενοχλείτε" είναι μερικές φορές μια αγνοημένη και όχι ιδιαίτερα αξιοποιημένη πλευρά του μάρκετινγκ του κλάδου της ξενοδοχίας» λέει ο Φλόρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, άρχισε να συλλέγει τέτοιες ταμπέλες, καθώς για πολύ καιρό ταξίδευε ως ειδικός εκπαιδευτής στα Ηνωμένα Έθνη. «Είχα μία στο γραφείο μου που είχα φέρει από το Πακιστάν ως σουβενίρ. Ήταν από το Holiday Inn στην Ισλαμαμπάντ. Την είδε ένας φίλος μου και πρότεινε να ξεκινήσω συλλογή» προσθέτει.
Στα χρόνια που πέρασαν, ο Φλόρες συγκέντρωσε έναν ασύλληπτο αριθμό τρόπων με τους οποίους οι πελάτες ενός ξενοδοχείου μπορούν να πουν «εξαφανίσου!» σ' έναν ανεπιθύμητο. Η συλλογή του... περηφανεύεται πάνω από 14.000 ταμπέλες «Μην Ενοχλείτε», από 200 χώρες! Κάθε μία είναι καταλογογραφημένη, φωτογραφημένη και αρχειοθετημένη σε κουτιά μέσα στο σπίτι του.
Δεν του πάει η καρδιά να τις «κλέβει», είτε τις αγοράζει είτε ζητά άδεια να τις πάρει. Δέχεται και δωρεές από φίλους ή από ξενοδοχεία απ' όλον τον κόσμο. Συλλέγει ταμπέλες ανεξάρτητα από την αισθητική αξία τους, δεν τον ενδιαφέρουν άλλες ταμπέλες ξενοδοχείων όπως αυτές για την πλύση ρουχισμού. Και δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει. Είναι συλλέκτης, με όλη τη σημασία της λέξης.
Δεν μπορεί να διαλέξει ποια είναι η πιο αγαπημένη του, αλλά ξέρει ποια είναι η πιο σπάνια: «Μια από τις πιο ξεχωριστές ταμπέλες μου - αν και όχι πολύ ελκυστική - προέρχεται από το Domus Sanctae Marthae, εκεί όπου ζει σήμερα ο Πάπας. Το Domus Sanctae Marthae λειτουργεί ως ξενώνας για όσους έχουν δουλειές με την Αγία Έδρα» εξηγεί.
Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του είναι με φροντίδα αρχειοθετημένο ανά χώρα, αλλά ο Φλόρες κρατά μερικές ταμπέλες σε κοινή θέα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για έκθεση ή για κάποια στέγη της συλλογής του (εκτός της οικίας του). Αλλά η ιδέα δεν τον βρίσκει αντίθετο: «Έχω πολλές φορές σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να φιγουράρουν ωραία σε μια μόνιμη έκθεση, ανοιχτή στο κοινό. Πού, όμως; Σ' ένα μουσείο "DO NOT DISTURB";».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αλλες τέχνεςArt Φεστιβάλ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;»: Η αριστουργηματική και πολυβραβευμένη παράσταση στο Αθηνών τον χειμώνα.
«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;»: Η αριστουργηματική και πολυβραβευμένη παράσταση στο Αθηνών τον χειμώνα.
με 0 Σχόλια 641 Views

 Μετά από συνεχόμενες soldout παραστάσεις και πολλές διακρίσεις η παράσταση που αναστάτωσε την θεατρική Αθήνα με τις συνταρακτικές της ερμηνείες έρχεται για πρώτη φοράστο Θέατρο Αθηνών!


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή