«Πριγκίπισσες, άγνωστες και ξεχασμένες», δείξε στο παιδί και στον εαυτό σου ότι το κάθε ψεγάδι ουσιαστικά είναι χάρισμα!

2085 Views
«Πριγκίπισσες, άγνωστες και ξεχασμένες», δείξε στο παιδί και στον εαυτό σου ότι το κάθε ψεγάδι ουσιαστικά είναι χάρισμα! «Πριγκίπισσες, άγνωστες και ξεχασμένες», δείξε στο παιδί και στον εαυτό σου ότι το κάθε ψεγάδι ουσιαστικά είναι χάρισμα!

 

Διάβασε και σχολιάζει η Μιλάντα Σαρικιαχίδου.

 
Τι να πει κανείς γι’ αυτές τις αλλιώτικες πρίγκιπισσες, επιτέλους ένα παιδικό βιβλίο, το οποίο αγγίζει με χιούμορ κάποια θέματα, χωρίς τον άγαρμπο και συνήθη διδακτισμό!Κατέληξα να σου το παρουσιάσωγια δύο λόγους.
 
Ο πρώτος είναι γιατί έχει μια υπέροχη εικονογράφηση της αγαπημένης μου Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, εάν δεν την γνωρίζεις τότε αναζήτησε την! Θα πιάσεις στα χέρια σου ένα μικρό έργο τέχνης, κυριολεκτικά μικρό μιας και χωράει παντού. Η γνώμη μου να το έχεις πάντα στο κομοδίνο της μικρής σου και κάθε βράδυ να χαζεύετε τις ονειρικές εικόνες.Σίγουρα οι φιγούρες των πριγκιπισσών της είναι αντισυμβατικές και όμορφες, διαφορετικές και υπέροχες.
 
Αυτή λοιπόν η εικονογράφηση, εκτός από την ποιότητα και την εικαστική της αξία, αποτελεί για μένα μια ενδιαφέρουσα πρόταση, για παιδιά ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία που διέπονται και καθορίζονται από την τρομοκρατία της τυποποιημένης αψεγάδιαστης εικόνας.
 
Ο δεύτερος λόγος είναι η ουσία του, γεμάτο πριγκίπισσες που δεν αξιώθηκαν να γνωρίσουν τη φήμη της Σταχτοπούτας, της Ωραίας Κοιμωμένης ή της Χιονάτης. Εδώ θα βρεις πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες, όπως n Αλεξία της Λεξιμανίας, n Καπριτσιόζα, n Ντορεμί και η Φασολά, n Εφήμερη της Κίνας και η Στέκα της Μπιλιαρδίας και τόσες άλλες. Θα ανακαλύψεις μυστικά παλατιών, θα αντιληφθείς σουρσίματα στους διαδρόμους, θα ακούσεις ψιθύρους δωματίων, θα δεχτείς χειροφιλήματα, έναν ολόκληρο κόσμο, μυστικό, μαγεμένο, αγαπημένο, όπου ίσως ανακαλύψεις ακόμη και τον... εαυτό σου, πότε στη μία σελίδα, πότε στην άλλη. Διαβάζοντας το στην κόρη σου θα αντιληφθείς ότι ουσιαστικά το διαβάζεις για σένα.
 
.
Οι πριγκίπισσες μας λοιπόν είναι διασκεδαστικές, εκκεντρικές, αντισυμβατικές αλλά όχι αψεγάδιαστες γιατί τότε δε θα ήταν και ενδιαφέρουσες. Δείξε λοιπόν στο παιδί σου και στον εαυτό σου ότι το κάθε ψεγάδι ουσιαστικά είναι χάρισμα!Το βιβλίο είναι τόσο προσεγμένο, ο Φιλίπ Λεσερμείρ περνά νοήματα ουσιαστικά όπως «τα ζώα που είναι διαφορετικοί άνθρωποι», η πριγκίπισσα Βατραχία μας μιλά «να τον ψάχνεις χωρίς να ξέρεις ποιος είναι κι όμως να είσαι σίγουρη ότι θα τον αναγνωρίσεις», οι μητριές δεν είναι κακές εδώ απλάγκρινιάρες, η πριγκίπισσα Αμνησία αναφέρει «όταν ξεχνάω, μια σκέψη μέσα μου παίζει κρυφτούλι», «όταν κάνεις μούτρα είναι σαν να σπρώχνεις έναν τοίχο που δε πρόκειται να κουνηθεί»,πόσο όμορφο να διαβάζεις ένα βιβλίο χωρίς ταμπού, ένα βιβλίο που κάθε αρνητικό στο παρουσιάζει με χιούμορ και σου φανερώνει την διασκεδαστική πλευρά!
 
Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις έναν χρήσιμο οδηγό για να αναγνωρίζεις τις πραγματικές πριγκίπισσες, ένα κουίζ για να ανακαλύψεις ποια πριγκίπισσα κρύβεις μέσα σου, λεξικό και παροιμίες πριγκιπικές και άλλα πολλά…Δώσε προσοχή και στα αποφθέγματα!
 
Πάρα πολλά μπράβο κι ευχαριστώ στην συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση αλλά και στις εκδόσεις Μεταίχμιο για την επιλογή τους.
 
infos: Για παιδιά 6+
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Τίτλος: Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες
Εκδοτικός οίκος: Mεταίχμιο
Σελίδες: 113
Διαστάσεις: 27 Χ 30
 
Μπορείτε να το προμηθευτείτε άμεσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Θα σας μιλώ για ιστορίες, θα γυρνάμε μαζί τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε 8, 18 και 28 του μηνός θα σας προτείνω έρωτες, δράματα, εγκλήματα,αλλά και παιδικά βιβλία! Η ζωή είναι ωραία με τα βιβλία…μείνετε συντονισμένοι και διαβασμένοι!Milanta.phil@hotmail / @milanda_reads

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
με 0 Σχόλια 688 Views

 Το «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως», η παράσταση που βασίζεται στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή