Για τους λάτρεις του καλού βιβλίου «Η Μαχαρανή» του Michel De Grece. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.

2881 Views
Για τους λάτρεις του καλού βιβλίου «Η Μαχαρανή» του Michel De Grece. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε. Για τους λάτρεις του καλού βιβλίου «Η Μαχαρανή» του Michel De Grece. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.

 

.

 
 
Βιβλία για να διώξεις την ανία της καραντίνας, vol. 1
 
 
Μαχαρανή ονομάζεται η γυναίκα του Μαχαραγιά (έτσι λένε τον βασιλιά στην Ινδία). Μπορεί αυτός ο τόπος να απέχει αρκετά μακριά από εμάς, όμως έχει μια μεγάλη ιστορία και σπουδαίο πολιτισμό. Γενικά, δεν γνωρίζουμε πολλά, αλλά πέρα από τον βουδισμό και τη γιόγκα, έχει πολλά να μας διηγηθεί. Η ιστορία της μαχαρανής έχει να μας πει πολλά για τη νοοτροπία και τα πάθη της Ινδίας, σε έναν άψογο συνδυασμό πολιτικής, διπλωματίας, πίστης, συναισθήματος και θάρρους.
 
Η Υπόθεση:
ΑγγλοκρατούμενηΙνδία, 1853: Ο μαχαραγιάς του Γιάνσι, ενός από τα κρατίδια της Ινδίας, πεθαίνει από μια παράξενη δυσεντερία. Μόλις έχει υιοθετήσει τον γιο του. Η γυναίκα του, η Λάχσμι, χηρεύει και αναλαμβάνει το θρόνο, ως είθισται. Θα βγει από την πούρντα, έθιμο όχι ινδικό, μα μουσουλμανικό, και θα θελήσει να αντιμετωπίσει τους Άγγλους. Οι γυναίκες, άλλωστε, ανέκαθεν ήταν ελεύθερες προσωπικότητες και αναλάμβαναν τα ηνία της εξουσίας στις περιοχές τους. Οι Άγγλοι θα της τα πάρουν όλα: βρίσκουν ευκαιρία να καταλάβουν το Γιάνσι, τη διώχνουν από το παλάτι, της απαγορεύουν διάφορες απολαύσεις. Σε μια Ινδία, όπου ψυχή και ιδέες είναι ελεύθερες, ο άνθρωπος κατακτητής ορίζει και βασανίζει. Οι πολίτες της έρχονται σε δεινή κατάσταση και διακατέχονται από μίσος για τους Άγγλους, όπως άλλωστε όλοι. Ο Λόρδος Νταλχάουζι αρχικά κι έπειτα ο Κάνινγκ, ο συνταγματάρχης Ταίυλορ, ο Μεγάλος Μογγόλος, οι σιοπόυ, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, εφόσον θα καταληφθεί και το τελευταίο μεγάλο κρατίδιο. Όταν η διοίκηση θα περιέλθει προσχηματικά αποκλειστικά στα χέρια των ξένων, θα εμφανισθεί ο έπαρχος Ρότζερ. Η γνωριμία της μαχαρανής μαζί του θα σταθεί καταλυτική τόσο για την ίδια, όσο και για το έθνος της.
 
Ινδία 1857: Στον αγγλικό θρόνο βρίσκεται η βασίλισσα Βικτώρια. Στην Ινδία ξεσπά η Μεγάλη Εξέγερση, που προετοιμαζόταν από καιρό, με πολλούς πρωταγωνιστές. Η μαχαρανή, γεμάτη αισθήματα και συναισθήματα, θα επιλέξει ένα δύσκολο δρόμο και θα σταθεί γενναία. Στο πλευρό της θα σταθούν ο Ρότζερ, οι δικοί της και φίλοι πρόεδροι των κρατιδίων της χώρας.
Τί θα συμβεί τελικά, με τον αγώνα και τα διλήμματά της;
 
 
 
 
Ρίξε μια ματιά!
Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, για τους λάτρεις του καλού. Ο συγγραφέας ψυχογραφεί μια γυναίκα, η οποία διακατέχεται από περισσό θάρρος, πίστη και αγάπη για το λαό της, σεβασμό προς την ίδια και τη θέση της. Επίσης και έναν άντρα, που ως κατακτητής θα αγαπήσει μια Ινδή. Δύο κόσμοι που παλινδρομούν. Αγάπη και έχθρα. Πολιτική και συναίσθημα. Παράλληλα, αποτυπώνεται η εικόνα της ζωής των κατοίκων μιας κατεχόμενης χώρας, που βράζει και αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του. Διλήμματα, αντιδράσεις, πολιτικά ζητήματα και αντικρουόμενοι υλικοί και μη κόσμοι, προσωπικότητες και γεγονότα που δένουν για μια ολοκληρωμένη μεστή ιστορία. Έχει πολύ καλές περιγραφές και διαλόγους και εξαιρετικά μεταφρασμένο. Περιλαμβάνει επίμετρο και λεξικό. Κατάλληλο και για τους εφήβους.
 
Άστο καλύτερα…
Αν δεν σου αρέσουν τα ιστορικά και αν είσαι λάτρης του άρλεκιν.
 
Η Μαχαρανή, Michel De Grece, εκδόσεις Κάκτος, σσ. 368.
 
Βαθμολογία:
4,5

 
 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
με 0 Σχόλια 1281 Views

Ένα εξαιρετικό κοινωνικό θρίλερ που σκιαγραφεί βαθειά τα παιδιά – δολοφόνους, την οικογένεια του θύματος, το σοφρωνιστικό σύστημα στην ευαίσθητη παιδική ηλικία και το ηθικό δίλημμα εάν αξίζει ενας εγκληματίας την δεύτερη ευκαιρία. Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή