Η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κα Τότσιου μιλά για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του. [ΒΙΝΤΕΟ]

188 Views
Η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κα Τότσιου μιλά για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του. [ΒΙΝΤΕΟ] Η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κα Τότσιου μιλά για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του. [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κα Τότσιου μιλά για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του. [ΒΙΝΤΕΟ] σε συνέντευξη τύπου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνέντευξη τύπου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του.
Τόσο ο Πρόεδρος του Ωδείου, κος Λεφάκης, όσο και η Διευθύντρια, κα Τότσιου μίλησαν για την ανάγκη του ωδείου να εορτάσει την 100η επέτειο του με εξωστρέφεια, προσφέροντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αυτό που παρέχει εδώ και έναν αιώνα: Δωρεάν Παιδεία και Πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μια σειρά από συναυλίες και μουσικές δράσεις και εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανταποδίδοντας αυτό που εισπράττει.
Ένας από τους βασικούς προσκεκλημένους του πάνελ ήταν ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής, ιδρυτής των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, που φέτος είναι αφιερωμένες στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ο κος Φιδετζής τόνισε τη συνεισφορά του Ωδείου στο μουσικό πολιτισμό της χώρας και συνέδεσε την επέτειο των 100 χρόνων του Κ.Ω.Θ. με μια άλλη εξίσου σημαντική για τη μουσική παιδεία της χώρας, την επέτειο των 150 χρόνων από την επανένταξη των Επτανήσων στην Ελλάδα. Όπως επεσήμανε, τα Επτάνησα αποτελούσαν ένα κομμάτι του Ευρωπαϊκού μουσικού γίγνεσθαι και η επανένταξή τους συνείσφερε σημαντικά στη μουσική εξέλιξη της χώρας.
Αντίστοιχα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κα Χρυσίδου υπογράμμισε την προσπάθεια του Δήμου να στηρίζει ανθρώπους και θεσμούς που παράγουν και προάγουν τον πολιτισμό, όχι μέσω χρηματοδοτήσεων, αλλά ανοίγοντας συνεργασίες, δείχνοντας νέες κατευθύνσεις έκφρασης και δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να προβληθούν.
Ο Πρόεδρος του Μουσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κος Λαπιδάκης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ωδείου και ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Η πρόσληψη της έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Πνευματικό  Ίδρυμα Α.Π.Θ. στις 11- 12 Απριλίου.
Παράλληλα, ο κος Χανδράκης, καθηγητής του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοίνωσε από την πλευρά του τη συμμετοχή του μουσικού τμήματος σε ποικίλες εκδηλώσεις και συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Κ.Ω.Θ.
Επιπλέον, ο κος Γρίμπας, ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον κο Φιδετζή, τονίζοντας το σημαντικό του έργο στο χώρο της ελληνικής μουσικής, τόσο ως καλλιτεχνικός διευθυντής της ΣΟΔΘ όσο και ως ιδρυτής των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών και δήλωσε ένθερμος υποστηριχτής της προσπάθειας αυτής.
Τη συνέντευξη τύπου τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο μαέστρος και καθηγητής του Κ.Ω.Θ., κος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κ.Ω.Θ., κος Σκέμπερης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή