Από την κουζίνα ενός σπιτιού σε δημοπρασία για 24εκ. ευρώ

714 Views
Από την κουζίνα ενός σπιτιού σε δημοπρασία για 24εκ. ευρώ Από την κουζίνα ενός σπιτιού σε δημοπρασία για 24εκ. ευρώ

 

Μέχρι πρόσφατα ήταν κρεμασμένος σε ένα τοίχο στο διάδρομο που ένωνε την κουζίνα με την τραπεζαρία ενός σπιτιού στην Compiègne. Η ιδιοκτήτρια δεν είχε ιδέα για την αξία του, μέχρι που κάλεσε τους ειδικούς για μια εκτίμηση και εκείνοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα πίνακα του Τσιμαμπούε.

Ο Τσιμαμπούε, ήταν Ιταλός ζωγράφος με καταγωγή από τη Φλωρεντία γεννημένος το 1240.

Θεωρείται ο τελευταίος σημαντικός Ιταλός καλλιτέχνης που ακολούθησε τη βυζαντινή τεχνοτροπία, η οποία κυριάρχησε στην πρώιμη μεσαιωνική ιταλική ζωγραφική. Από το σύνολο του έργου του ξεχωρίζουν τα ψηφιδωτά που φιλοτέχνησε, ενώ ο ίδιος θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που ανακάλυψε τον Τζιότο του οποίου υπήρξε πιθανά δάσκαλος. Το έργο του έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν μεταγενέστεροι ζωγράφοι, όπως ο Τζιότο και ο Ντούτσιο, κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα. Ο σύγχρονός του Δάντης εκτιμούσε ιδιαίτερα το έργο του και τον είχε κατατάξει ανάμεσα στους μείζονες Ιταλούς ζωγράφους της εποχής.

Ο πίνακας του οποίου η ανακάλυψη γέμισε ενθουσιασμό τον κόσμο της τέχνης και εκτιμήθηκε αρχικά για 4 έως 6 εκατομμύρια είναι φιλοτεχνημένος σε ξύλο λεύκας και τιτλοφορείται «Ο εμπαιγμός του Χριστού» με διαστάσεις 25,8 εκατοστά επί 20,3 εκατοστά. 

Η δημοπρασία του πίνακα έγινε στο Σενλί, κοντά στο Παρίσι, και όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Acteon, το σπάνιο αριστούργημα πουλήθηκε έναντι 24.180.000 ευρώ. Ο αγοραστής του πίνακα παρέμεινε ανώνυμος, ενώ είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που έβγαινε σε δημοπρασία πίνακας του Τσιμαμπούε.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1671 Views

 Ένα απολαυστικό και αισιόδοξο αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία, γιατί… «το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, το να γερνάμε είναι επιλογή»! Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή