«Μένουμε Σπίτι» - Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: «Οριακά εγκληματικές συμπεριφορές».

3046 Views
«Μένουμε Σπίτι» - Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: «Οριακά εγκληματικές συμπεριφορές». «Μένουμε Σπίτι» - Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: «Οριακά εγκληματικές συμπεριφορές».

 


Ξέσπασε με οργή ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ κατά των συμπολιτών μας που αγνοούν τις εκκλήσεις των Αρχών και φεύγουν κατά εκατοντάδες προς την επαρχία ή αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε ένα εξαιρετικά σκληρό ποστ στο Facebook, o Κορτώ κάνει λόγο για «οριακά εγκληματικές» συμπεριφορές, αποδίδοντας τα φαινόμενα σε κακό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς γράφει:

«Οι απερίσκεπτες, αντικοινωνικές - οριακά εγκληματικές - συμπεριφορές που βλέπουμε εν μέσω πανδημίας (όπως, λόγου χάρη, το κύμα των αδιανόητων τύπων που πήραν σήμερα τις εθνικές, για να μεταφέρουν το ιικό φορτίο τους στα χωριά, όπου δεν υπάρχουν ούτε γάζες, κι ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να σβήσει μεμιάς σαν το κερί) πηγάζουν ΟΛΕΣ από μία βασική ανημποριά: την έλλειψη αυτάρκειας. Με τόσα μέσα στη διάθεσή τους, με τέτοιο κίνδυνο έξω απ' την πόρτα τους, πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να διαχειριστούν τη μοναξιά τους, να κάνουν παρέα στον εαυτό τους.

Κι αυτή η αδυναμία, φυσικά, δεν προκύπτει αυτομάτως, ούτε είναι προσωπικό κουσούρι: οφείλεται αποκλειστικά στα ελλείμματα - δραματικά, ασυγχώρητα - του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αν στο σχολείο μας μάθαιναν ότι το διάβασμα δεν είναι αγγαρεία, ή εργαλείο εξασφάλισης καλών βαθμών, αλλά απόλαυση, όλοι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι που θέτουν εαυτούς και αλλήλους σε θανάσιμο κίνδυνο, θα ήταν αυτάρκεις: θα έπιαναν ένα βιβλίο στα χέρια τους, κι ο σερνάμενος χρόνος θα κυλούσε νεράκι.
 
Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια ή χούι: είναι είδος πρώτης ανάγκης, παρηγοριά, σωτηρία».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2172 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή