Μικρό και υπέροχο το βιβλίο Κόκκινες νύχτες του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη. Διαβάσαμε + σχολιάζουμε.

594 Views
Μικρό και υπέροχο το βιβλίο Κόκκινες νύχτες του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη. Διαβάσαμε + σχολιάζουμε. Μικρό και υπέροχο το βιβλίο Κόκκινες νύχτες του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη. Διαβάσαμε + σχολιάζουμε.

Μικρό και υπέροχο το βιβλίο "Κόκκινες νύχτες " του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Διαβάσαμε + σχολιάζουμε.

  Κόκκινες νύχτες. Νύχτες στο κόκκινο. Τέρμα τα γκάζια. Μια υπερβολή διάχυτη. Το επιβάλλει η νύχτα. «Κόκκινες νύχτες» ο τίτλος του βιβλίου. Ο Μπαμπασάκης στα πρώτα λογοτεχνικά του βήματα. 8 ιστορίες της νύχτας. 8 ιστορίες αγρίως απίθανες. Όπως κι οι νύχτες. Γιατί η νύχτα έχει μια μυστικιστική γοητεία, που λίγοι θαυμάζουν. Ιστορίες από τα νεανικά χρόνια του συγγραφέα. Όταν το πάθος για ζωή ξεχείλιζε. Όπως κι εκείνο της ηθοποιίας. Ιστορίες στις οποίες ο έρωτας παίζει καθοριστικό ρόλο. Έρωτας όχι μόνο για το άλλο φύλο.
Έρωτας για δημιουργία, για ποίηση, για ζωή. Κάθε ιστορία κι ένας διαφορετικός ήρωας. Κι οι οχτώ όμως πρωταγωνιστές χαρακτηρίζονται από κάτι κοινό: πάθος. Για μια γυναίκα, για το ποτό, για τη ζωή. Οι οκτώ ήρωες που τελικά καταλήγουν να είναι ένα πρόσωπο μοιάζουν αυτοκαταστροφικοί-θέλουν να φτάσουν στον πάτο της ζωής για να ξανασηκωθούν δυνατότεροι από πριν. Υπερβολικοί εκ φύσεως παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ σοβαρά. Θεωρούν πως είναι γνώστες και μύστες ταυτοχρόνως των παθών τους.
   Αφήγηση πρωτοπρόσωπη που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της οικειότητας. Ο αναγνώστης έτσι αναπολεί τις δικές του νεανικές τρέλες, ειδικά αν εκείνη η ηλικία έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ένα βιβλίο ύμνος στη νεότητα. Αιώνια νέοι οι ήρωες που δε μπορούν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Που νομίζουν ότι η ζωή θα τους χαρίζεται απλόχερα. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η λυρικότητα κι η έντονη ποιητική νότα που διακρίνει αυτό το βιβλίο. Οι λέξεις αν και μοιάζουν αβίαστα διαλεγμένες, έχουν υποστεί πολλή επεξεργασία εν τούτοις. Άλλωστε τα πιο απλά πράγματα απαιτούν και το μεγαλύτερο κόπο.
Το βιβλίο αν και πολύ μικρό(μόλις 92 σελίδες )είναι υπέροχο. Η έντονη ποιητικότητά του το καθιστά αυτομάτως κλασικό. Όσοι αγαπούν τα road stories,νομίζω πως θα λατρέψουν κι αυτό το βιβλίο.
 
"Κόκκινες νύχτες" -Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης
Εκδόσεις Ερατώ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
με 0 Σχόλια 1157 Views

Έτσι νικιέται το σκοτάδι, από μέσα προς τα έξω. Και μπορούμε πλέον να είμαστε Άνθρωποι. Μην τη χάσετε ένα ραδιοφωνικό θεατρικό επίτευγμα…Γράφει η Σοφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή