ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

694 Views
ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! -φωτό απο τις εργασίες εγκαινίων.

Για άλλη μία χρονιά το πρώην στρατόπεδο Κόδρα θα φιλοξενήσει το Πεδίο Δράσης Κόδρα με τίτλο Error (Σφάλμα). Μέσα από τον τίτλο αυτόν οι εκθέσεις για το 2015 δίνουν το στίγμα ενός κυρίαρχου προβληματισμού. Σε μία πρώτη κυριολεκτική ανάγνωση, το σημαίνον της λέξης σφάλμα έχει αρνητικό πρόσημο. Προσεγγίζοντας όμως το σημαινόμενό της, αυτόματα ενσωματώνονται στη ίδια λέξη έννοιες θετικές. Η διόρθωση ως ανάγκη επαναφοράς, η αλλαγή ως προϋπόθεση εξέλιξης, η ανταπόκριση σε απρόβλεπτους παράγοντες ως δυνατότητα έκφρασης είναι μόνο κάποιες από αυτές.
 
Οι εκδηλώσεις του Πεδίου Δράσης Κόδρα πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και με τη συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ). Σημαντικοί με την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα είναι και οι επιμελητές του Πεδίου Δράσης (με διευθυντή και κεντρικό επιμελητή τον Δημήτρη Μιχάλαρο, και τους επίσης κεντρικούς επιμελητές Παναγή Κουτσοκώστα και Ανθή Αργυρίου). Το γεγονός αυτό, όμως δε θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς τη συμμετοχή των εθελοντών, που στηρίζουν χρόνια τώρα την ομαλή διεξαγωγή του, καθώς και το στήσιμο των έργων, της οργάνωσης προγράμματος κ.λπ.
 
Σε αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός θα παρουσιαστούν και θα φιλοξενηθούν έργα καταξιωμένων νέων αλλά και πρωτοεμφανιζομένων καλλιτεχνών – αποφοίτων τμημάτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που θα παρουσιαστούν ατομικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, εγκαταστάσεις καθώς και performances καλλιτεχνών.
 
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2015, θα πλαισιώσει την έκθεση του Fresh μ’ ένα workshop και ένα masterclass σε επιμέλεια Ανθής Αργυρίου, που θα εστιάσουν στην τέχνη του  videodance και στην performance αντίστοιχα και θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του φεστιβάλ. Το εν λόγω workshop ReconstructingtheFramedBody, του Athens Video Dance Project είναι ένα τριήμερο εντατικό εργαστήριο videodance (24,25,26 Ιουνίου) για εικαστικούς, κινηματογραφιστές και χορευτές με την Χρυσάνθη Μπαδέκα (freelance performer, choreographer & video designer) και θα διεξαχθεί στο θεατράκι των Κοιτώνων. Το masterclass «Περιμένοντας το λάθος …» (23 Ιουνίου, 11:00- 14:00) με υπεύθυνη τη Φωτεινή Καλλέ (Εικαστικός – Υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ. θα διερευνήσει τρόπους επαναξιολόγησης του λάθους και δόμησης νέων ιδεών με αφορμή το τυχαίο και θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο.
 
Για μια ακόμη χρονιά το Πεδίο Δράσης Κόδρα συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 για μεγαλύτερη εξωστρέφεια καλλιεργώντας σημαντικές συνεργασίες με θεσμούς της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Πεδίο Δράσης Κόδρα, το Thessaloniki Pride και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θέτουν το ζήτημα της Ταυτοετερότητας.
 
Την βραδιά των εγκαινίων του Πεδίου Δράσης Κόδρα (22 Ιουνίου) θα πλαισιώσουν liveperformances. Όλες οι εκθέσεις του φεστιβάλ έχουν ελεύθερη είσοδο και επιδιώκουν πάντοτε να προσεγγίσουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο και να συστήσουν τη σύγχρονη τέχνη πέρα από το εξειδικευμένο, φιλότεχνο κοινό και στο ευρύτερο.
 
Πεδίο Δράσης Κόδρα 2015 - ΣΦΑΛΜΑ-ERROR
Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, Εγκαίνια: 22-06-2015, Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια: 22 Ιουνίου - 5 Ιουλίου
www.actionfieldkodra.gr
.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ KAI ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο