Kif Express: Τέχνες & Αθλητισμός στα χρόνια του Κορωνοϊού.

1632 Views
Kif Express: Τέχνες & Αθλητισμός στα χρόνια του Κορωνοϊού. Kif Express: Τέχνες & Αθλητισμός στα χρόνια του Κορωνοϊού.

 


 

Καλλιτέχνες & Αθλητές ενωμένοι;

 
Ιδού η απορία, το μέγα ερώτημα. Αν και προς ώρας φαίνεται ότι οι αθλητές διανύουν μια πιο μπετόν αρμέ εποχή ως προς τις σχέσεις τους. Βγήκαν πιο ενωμένοι και σταθεροί απέναντι στα νέα δεδομένα ελέω Covid. Αν και δεν είδαν όλοι με καλό μάτι τα virtual αθλητικά events.
 
Οι καλλιτέχνες όμως;
 
Ολίγον τι διασπάστηκαν. Κάτι η διαφορετική οπτική γωνία, κάτι τα διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, κάτι η διαφορετική επαγγελματική προσέγγιση, κάποιες και κάποιους τους έβαλαν σε αντιπαράθεση, με τους μεν να "κατηγορούν" τους δε για δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο αφήγημα. Οι προσδιορισμοί αυτοί όμως δεν αφορούν στις τέχνες αλλά στην πολιτική και μάλιστα με τη στενή κομματική έννοια. Δημοκρατία έχουμε και όλες και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα ως προς αυτήν. Όποτε προς τι ο αλληλοσπαραγμός που λέει ο λόγος...!!! 
 
 
Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστεύεις και να υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου, αλλά να μην φτάνεις κιόλας σε κλίμα εμφυλιοπολεμικό.
 
Πολιτισμός και αθλητισμός και ως προς το σχεδιασμό, και ως προς τις πρόβες, και ως προς τα γυρίσματα, τις παραστάσεις, αλλά και ως προς τις προπονήσεις και τις διοργανώσεις, βάλλονται εξαιτίας των νέων υγειονομικών δεδομένων,  αλλά και της καχυποψίας ορισμένων ένθεν κι ένθεν. Υπάρχει όμως σχέδιο συμπαγές και αναλυτικό ως προς τα νέα δεδομένα και την αναγκαστική προσαρμογή σε αυτά;
 
Απάντηση δεν υπάρχει ούτε πλήρης, ούτε επί της ουσίας, ούτε επί του νέου σχεδίου. Κι έτσι προκαλούνται παρανοήσεις και παρεξηγήσεις. Το 2021 όλοι επιθυμούν τα υγειονομικά μέτρα να έχουν αποδώσει με προοπτικές ακόμη μεγαλύτερου χρόνου και να παιχτούν παραστάσεις και να γίνουν γυρίσματα απρόσκοπτα. 
 
 
Και οι αθλητές θέλουν και τα μέτρα να τηρούν, αλλά και να τεθούν και πάλι σε συναγωνισμό. 
 
Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες επιλογές όπως αυτή του τζουντόκα (κ ζίου ζίτσου αθλητή) και μοντέλου Γεράσιμου Μαράτου, που έχει "ρίξει το βάρος του" στη δουλειά του σε beach bar στον Ποταμό Επανομής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμελεί γυρίσματα, φωτογραφήσεις και προπονήσεις. 
 
 
Ωστόσο ο αθλητισμός και οι τέχνες παρά τις δυσκολίες που ισχύουν παγκοσμίως, παραμένουν πηγές κινήτρων και έμπνευσης!
 
Καλή ώρα ο πρωταθλητής κολύμβησης Χρήστος MSB Παπαδόπουλος που λανσάρει μέσω της Swimzi τις προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες Swimmers United. 
 
 
Όπως αποτελούσαν οι τέχνες και ο αθλητισμός κίνητρο και προοπτική για τον kite surfer και ανερχόμενο - ταλαντούχο χορευτή Λυκούργο Νεοφώτιστο που έχασε τη ζωή του μετά από βουτιά (δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη εάν το αίτιο ήταν ο τραυματισμός ή ο πνιγμός) σε παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια. Ο θάνατος του δυστυχώς ανέδειξε τη χρόνια ελλειμματική ναυαγοσωστική πολιτική της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά!!!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
με 0 Σχόλια 646 Views

 Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα θεατρικό "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή που φωτίζει το θέμα της απιστίας

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή