Κάρτα Αλληλεγγύης: Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

359 Views
Κάρτα Αλληλεγγύης: Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους Κάρτα Αλληλεγγύης: Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

Κάρτα Αλληλεγγύης: Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

Ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν πλέον οι κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Στη σχετική συνέντευξη Τύπου με θέμα «Σχέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού» σε χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξήγγειλαν την άμεση έναρξη του μέτρου ήδη από αύριο.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης αφορά 150.000 οικογενειακές κάρτες με εισόδημα κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως, οι οποίες αντιστοιχούν σε 400.000 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, απηύθηνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στοιχείο διεκδίκησης του εργατικού λαϊκού κινήματος, απαραίτητο για μια καλύτερη ζωή ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της κρίσης».
«Συνδέουμε τον πολιτισμό με τη ακραία φτώχεια. Επιδίωξη μας είναι να δούμε την μάνα με τα πολλά παιδιά, τη μάνα Ρομά να μπαίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να δει από κοντά όλα όσα μας μαθαίνουν» επεσήμανε από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου.
«Η ιδέα είναι ο Πολιτισμός να λειτουργήσει ως πυλώνας ανασυγκρότησης για τον ανασχηματισμό της χώρας. Όχι μόνο γιατί μπορεί να φέρει χρήματα, αλλά γιατί συνιστά βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης» δήλωσε τέλος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να αποκτήσουν και οι σπουδαστές των κρατικών σχολών Τέχνης (Σχολή Εθνικού Θέατρο, ΚΘΒΕ, σχολές χορού κ.α.) πάσο για ελεύθερη πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να μην αντιμετωπίζονται σαν φοιτητές δευτέρας κατηγορίας.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
με 0 Σχόλια 404 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε το συμφωνικό έργο «Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη» Τρίτη 5 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή