Σύμβολο καραντίνας o διάσημος πίνακας «Δείπνο στους Εμμαούς» του Καραβάτζο.

801 Views
Σύμβολο καραντίνας o διάσημος πίνακας «Δείπνο στους Εμμαούς» του Καραβάτζο. Σύμβολο καραντίνας o διάσημος πίνακας «Δείπνο στους Εμμαούς» του Καραβάτζο.

 Γνωστός street artist δημιούργησε ένα αντίγραφο ενός κλασικού πίνακα του Καραβάτζο στο Λονδίνο, προσαρμοσμένο στην νέα πραγματικότητα του κορωνοϊού.

Οι δημότες του Λονδίνου που υποφέρουν γιατί έχουν κλείσει τα διάσημα Μουσεία -όπως το περίφημο Tate που ωστόσο προσφέρει διαδικτυακές περιηγήσεις - κι οι μεγάλες γκαλερί της πόλης μπορούν να βρουν μια εναλλακτική ικανοποίηση στη δίψα τους για τέχνη σε έναν τοίχο.

Κάτω από τις καμάρες των σιδηροδρομικών γραμμών του Λονδίνου, ο street artist καλλιτέχνης Λάιονελ Στάνχοουπ (Lionel Stanhope) ζωγράφισε ένα κλασικό έργο του μεγάλου ζωγράφου Μικελάντζελο Μερίζι, ή Καραβάτζο, που καθίσταται -και έτσι όπως το χειρίσθηκε ο καλλιτέχνης- ιδιαίτερα επίκαιρο τώρα τους καιρούς του κορωνοϊού.

Το διάσημο έργο του Καραβάτζο στους τοίχους του Λονδίνου

Το διάσημο έργο «Δείπνο στους Εμμαούς», ένα από τα αριστουργήματα της τέχνης του Ιταλικού μπαρόκ, κατά βάση μπορεί να το θαυμάσει κανείς στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αλλά μετά το αναγκαστικό κλείσιμό της, θα αρκεσθεί στην γιγαντιαίων διαστάσεων απόδοσή της από τον Στάνχοουπ στην δημόσια έκθεσή της στο Λέιντιγουελ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.
«Σκέφθηκα πως θα ήθελα να κάνω κάτι που θα μου έπαιρνε κάμποσο χρόνο, ξέρετε τώρα, πολύ χρόνο για να το κάνω, απλώς για να γεμίσω τις μέρες που δεν έκανα τίποτα άλλο, γι' αυτό και το ξεκίνησα», τόνισε ο Στάνχοουπ στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 788 Views

Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος.  Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα  και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή