Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν

924 Views
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν

 


ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ!

Η τέχνη και οι καλλιτέχνες προσπάθησαν διαχρονικά να εκφράσουν την εμπειρία της ασθένειας και του πόνου με τους δικούς τους όρους. Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ! παρέχουν μια αφορμή ώστε να εμπλουτιστεί μια συζήτηση η οποία αφορά στην δυνατότητα έκφρασης των εμπειριών της τελευταίας περιόδου, ενώ προσπαθούν να συμβάλλουν στην κατανόηση ορισμένων πλευρών της εμπειρίας του εγκλεισμού, που δεν θίγονται συχνά στον δημόσιο διάλογο. Διαμορφωμένα από την ιδιαίτερη οπτική υπό την οποία η καθεμία κι ο καθένας από τους καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν το zeitgeist, δηλ. τον ειδικό χαρακτήρα και το πνεύμα του καιρού μας, τα έργα της έκθεσης επιχειρούν να ορίσουν στο μέτρο του δυνατού έναν κοινό τόπο θέασης, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών κι εκφραστικών μέσων.

Προσπαθούν ακόμη να διαμορφώσουν ένα ειδικότερο πλαίσιο ερωτημάτων, τα οποία αφορούν όχι μόνο ειδικά ζητήματα τεχνικής κι αισθητικής φύσεως αλλά και το πώς θα μπορούσε να «καταστεί ορατό» κάτι από την άρρητη εμπειρία της δύσκολης συνθήκης που επί μακρόν βιώνουμε.


Συμμετοχές: Ζέφη Αθανασοπούλου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Δρόσος, Γιάννης Μήτρου, Φώτιος Μπάλας, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης, Τριαντάφυλλος Τρανός, Χρυσάνθη Τρύφων, Σοφία Χατζηπασχάλη, Χάρης Χιλίτσης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, από τις 19:00 μέχρι τις 23:00.
Επισκέψιμη επίσης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου
από τις 15:00 μέχρι τις 23:00.
Ελεύθερη είσοδος με υγειονομικές βεβαιώσεις και μάσκα.
Bensousan Han, Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μπενσουσάν Χαν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή