Αντί για αρκουδάκια και καρδούλες, δείξετε την αγάπη σας στη Διεθνή Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου.

1357 Views
Αντί για αρκουδάκια και καρδούλες, δείξετε την αγάπη σας στη Διεθνή Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου. Αντί για αρκουδάκια και καρδούλες, δείξετε την αγάπη σας στη Διεθνή Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου.

Στις 14 Φεβρουαρίου όλες οι βιτρίνες των καταστημάτων γεμίζουν κόκκινα χρώματα, καρδιές και δώρα για τους ερωτευμένους λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Εμείς όμως σας προτείνουμε φέτος έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο να δείξετε την αγάπη σας. Μπορείτε λοιπόν να προσφέρετε ένα βιβλίο με αφορμή την εκδήλωση «14 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου (International Book Giving Day)» σε κάποιον που το έχει ανάγκη ή ακόμα και να ανταλλάξετε βιβλία που πλέον σκονίζονται στα ράφια σας και ανυπομονούν να τα διαβάσει κάποιος.
 
Συναντηθήκαμε με την Έλσα Παναγιωτίδου, υπεύθυνη του τομέα Ποδηλατικής Παιδείας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.) και βασική διοργανώτρια της εκδήλωσης «14 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα Προσφοράς Βιβλίου (International Book Giving Day)» για να μας ενημερώσει σχετικά. 
 
«Η ιδέα προέκυψε εντελώς ξαφνικά όταν ανακάλυψα πως στις 14 Φεβρουαρίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση. Προσφέρεις ένα βιβλίο σε κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη και ταυτόχρονα το γεμίζεις με ενθουσιασμό για το βιβλίο και την ανάγνωση. Ωστόσο εμείς ως Σύλλογος διευρύνουμε την προσφορά μας απευθυνόμενοι και σε μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες. Συλλέξαμε βιβλία όλων των ηλικιών και διαφορετικού ενδιαφέροντος, γιατί πιστεύω πως κάθε βιβλίο έχει κάτι να σου προσφέρει, μια πολύτιμη γνώση να σου δώσει».
 
Την Τετάρτη λοιπόν 12 το μεσημέρι με 8 το βράδυ μέλη του συλλόγου Π.Α.Σ.Θ. θα μεταφέρουν τα περίπου 300 βιβλία που έχουν συγκεντρώσει στην παραλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προσφέροντας ένα βιβλίο στον κόσμο, στους περαστικούς, φίλους, γνωστούς, πεζούς και ποδηλάτες. Φυσικά οι ενημερωμένοι και οι ενδιαφερόμενοι από την σχετική εκδήλωση στο facebook μπορούν να φέρουν ένα βιβλίο και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο.
 
Παράλληλα με την προσφορά και την ανταλλαγή των βιβλίων έχει προγραμματιστεί και μία ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα οφέλη του ποδηλάτου και τις δράσεις του συλλόγου. «Οκτώ ώρες θέλουμε να τις γεμίσουμε με χαρά, γνώση και ενημέρωση!».
 
Ο λόγος για τον οποίο ο σύλλογος οργανώνει / διοργανώνει αυτή την εκδήλωση είναι η αγάπη για την εκπαίδευση και την ανάγνωση βιβλίου. Πράγματι από τις αρχές της ίδρυσης του - τον Απρίλιο του 2016- ο σύλλογος μέσα από τον Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε όλες τις βαθμίδες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων για το βασικό εξοπλισμό του ποδηλάτου και του ποδηλάτη, τα βασικά σήμα Κ.Ο.Κ. και κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. «Οι παρουσιάσεις αυτές είναι πολύ χρήσιμες γιατί η σωστή οδηγική παιδεία ξεκινά από μικρή ηλικία» τόνισε η Ε. Παναγιωτίδου.
 
«Ο Σύλλογός μας διαθέτει αθλητική ομάδα που λαμβάνει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες και brevets. Παράλληλα, ως αστικοί ποδηλάτες, ενισχύουμε με κάθε τρόπο την ποδηλατοκίνηση στην πόλη μας συμμετέχοντας σε καθιερωμένες εβδομαδιαίες ποδηλατοβόλτες αλλά και σε εκδρομές αναψυχής. Επιπλέον έχουμε ιδρύσει Τράπεζας Αίματος, προσφέροντας αυτό το πολύτιμο αγαθό σε ποδηλάτες και μη, όπου θα παραστεί ανάγκη. Συνεργαζόμαστε στενά με δημόσιες, δημοτικές και κρατικές αρχές και συμμετέχουμε ενεργά μαζί με άλλους ποδηλατικούς συλλόγους στην ίδρυση «Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας».
 
Για τις δραστηριότητες του συλλόγου μπορείτε να ενημερωθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.pasth.gr και στην εκδήλωση της προσφοράς βιβλίου όπου τα μέλη θα χαρούν πολύ να σας δώσουν ένα βιβλίο και να σας ενημερώσουν για το ποδήλατο.

Φωτογραφικό υλικό
Αρθρογραφος

Παναγιώτα Τζιoβανάκη
Παναγιώτα Τζιoβανάκη

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ESC2018 με Γιάννα Τερζή, το «Όνειρο μου» και συγκρατημένες προσδοκίες. Γράφει ο Ματθαίος Οικονόμου.
ESC2018 με Γιάννα Τερζή, το «Όνειρο μου» και συγκρατημένες προσδοκίες. Γράφει ο Ματθαίος Οικονόμου.
με 0 Σχόλια 234 Views

 Με μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ένα αξιοπρεπές κομμάτι θα λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision αποκλείοντας ωστόσο μια άκρως ενδιαφέρουσα συμμετοχή που θα θέλαμε τουλάχιστον να της δοθεί η ευκαιρία μιας live ερμηνείας στον κάποτε προγραμματισμένο ελληνικό τελικό.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή