Έκθεση φωτογραφίας και διαγωνισμός «HAVINGTHEIRSAY». Οι νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους.

112 Views
Έκθεση φωτογραφίας και διαγωνισμός «HAVINGTHEIRSAY». Οι νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους. Έκθεση φωτογραφίας και διαγωνισμός «HAVINGTHEIRSAY». Οι νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους.

Έκθεση φωτογραφίας και διαγωνισμός «HAVINGTHEIRSAY». Οι νέοι της Ευρώπης καταγράφουν τη ζωή τους.

Νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης παίρνουν οι ίδιοι τον λόγο, καθώς καταγράφουν στιγμιότυπα από τη ζωή τους στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Having their say», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τη  Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και με τη χρηματοδότηση των EEA και NORWAY GRANTS. Η έκθεση, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου  Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Open Call

Οι νέοι της Θεσσαλονίκης (ηλικίας 15 έως 25 ετών) έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν σ’ αυτή την έκθεση παίρνοντας μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας που θα διεξαχθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους (καταγράφοντας όνομα – επώνυμο – ηλικία – ιδιότητα & τίτλο εικόνας) στο e-mail: havingtheirsay@gmail.com. Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο facebook δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.
Μετά τη λήξη του OpenCall, διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των νέων της Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα συνθέσουν μέσα στον χώρο του Δημαρχείου ένα ομαδικό, πολύχρωμο έργο (ουσιαστικά το δικό τους έργο) που θα συνυπάρχει σε διάλογο με τις φωτογραφίες τόσο από τους συμμετέχοντες από τα υπόλοιπα κράτη όσο και από τους νέους της Αθήνας.

H Έκθεση

Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, η Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας συνεργάζεται με τη  Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014  στο πλαίσιο της έκθεσης   «Having their say» με κοινό στόχο την προώθηση της ταυτότητας των νέων ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών μέσα από την ενίσχυση τεσσάρων βασικών αρχών: δημιουργία, συμμετοχή, ελεύθερη έκφραση, αλληλεγγύη.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης στόχο έχουν να παρουσιάσουν τους νέους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους: στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στη διαδήλωση, στην εργασία, στην ανεργία, στο παιχνίδι, στη δημιουργία, στη μουσική, στη παρέα, στον έρωτα. Παράλληλα θα αναδείξουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα όπως: πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική ένταξη, ακτιβισμός, περιβαλλοντική συνείδηση. Οι φωτογραφίες επιθυμούν να καταδείξουν ότι ο πολιτιστικός πλούτος των νέων έγκειται στο γεγονός πως διακινδυνεύουν μέχρι και να εκτεθούν, προκειμένου να εκφράσουν κάτι που νιώθουν.
Οι χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΑ Grants και NorwayGrants) στοχεύουν στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων καθώς και στην σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε 16 από τις 31 χώρες του Ε.Ο.Χ
Στο επίσημο κλείσιμο της έκθεσης, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, θα απονεμηθούν σε 3 νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Σφυράκη
Επιμελήτρια - Υπεύθυνη Διοργάνωσης
+30 2102822981 | +30 6972660709
 E-mail: havingtheirsay@gmail.com

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή