Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery

1058 Views
Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery

 

 
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
 
 
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τα Χρώματα του χρόνου» του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παλιάν. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Chalkosgalleryαπό τις 18 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα της τελευταίας πενταετίας που έχουν μια εσωτερική συνοχή και σηματοδοτούν μια στροφή στον κύκλο της δικής μου δημιουργίας. Τα έργα θεματογραφικά προσεγγίζουν ένα σύγχρονο προβληματισμό με ματιά που περνά μέσα από τις βασικές αρχές της Ελληνιστικής ζωγραφικής. Η αφηγηματική διάθεση,η σκηνογραφική προοπτική των έργων και κυρίως η τετραχρωμία του Πολύγνωτου, δηλαδή το άσπρο,το μαύρο, το κεραμιδί,η ώχρα και οι συνδυασμοί τους, αποτελούν τη βάση της δημιουργίας μου. Σε όλα τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν απουσιάζει το μπλε. Ότι φαίνεται σαν τέτοιο,δεν είναι παρά γκρίζοι τόνοι συνταιριασμένοι με θερμές αποχρώσεις, συμπληρωματικές του μπλέ.
 
.
Το ύφος των έργων έχει μια μεταφυσική διάθεση, σε κάποια υποδόρια και αλλού πιο ηχηρή,με σουρεαλιστικές προεκτάσεις. Αυτές προκύπτουν από το ιδιαίτερο και απρόσμενο συνταίριασμα θεμάτων που ζωγραφίζονται ρεαλιστικά. Στόχος μου είναι να αναδείξω μια εσωτερική όψη των πραγμάτων, να ενδυναμώσω την συμβολική τους και την αμφισημία που συχνά έχουν. Έτσι υπενθυμίζω ιστορίες,πρόσωπα σύμβολα,αξίες και προσπαθώ να μεταδώσω την συγκίνηση που αποκομίζω στο συναπάντημα μου με τα αποτυπώματα της ανθρώπινης δημιουργικότητας,στο πέρασμα του χρόνου.
 
Διάρκεια έκθεσης: 18/12/19 – 10/1/20
 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Σάββατο 11:30 – 14:30
Τρίτη- Παρασκευή 12:00 -15:00 & 18:30 -21:00.

Chalkos gallery: Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη.Τ. 2310250956.
 E.kparcharidis@yahoo.gr Fb: chalkos gallery

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή