ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

535 Views
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χίου με θέμα «Το Ταξίδι», που πραγματοποιείται από τις 26 Ιουνίου έως τις 18 Αυγούστου στη Χίο, υπό την οργανωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του φωτογράφου Δημήτρη Κοιλαλού.
 
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χίου, το ΜΦΘ συνδιοργανώνει τις εκθέσεις:
 
- «Θραύσματα παρουσίας στα Χάνια της Κωνσταντινούπολης – Αθηνά Καζολέα», μία παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη.
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδιοργάνωση του ΜΦΘ με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη το 2014, στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα το «Λόγο».
 
- «Τετράδιο Λιβάνου – Αντιπαράδεισος – Δημήτρης Κοιλαλούς» σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη.
Τα έργα από τη σειρά αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας φωτογραφικής αποστολής του ΜΦΘ στον Δημήτρη Κοιλαλού το 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του ΜΦΘ. Η σειρά αυτή παρουσιάστηκε επίσης στην ομαδική έκθεση «Χωρίς Κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή (μέρος Α) / Φωτογραφικές Αποστολές του ΜΦΘ» το 2012 στο ΜΦΘ.
 
Παράλληλα, με την υποστήριξη του ΜΦΘ παρουσιάζεται η έκθεση:
- «Land Ends – Παύλος Φυσάκης», συμπαραγωγή των ΜΦΘ, Νορβηγικής Πρεσβείας, Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Lightroom projects, που παρουσιάστηκε επίσης το 2010 στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα τον «Τόπο» στη Θεσσαλονίκη.
 
Αθηνά Καζολέα - Θραύσματα παρουσίας στα Χάνια της Κωνσταντινούπολης
Σε μία φωτογραφική έκθεση για τα χάνια της Κωνσταντινούπολης ίσως κανείς να περιμένει να συναντήσει εικόνες αρχιτεκτονικές, περιγραφικές - οθωμανικών κτισμάτων, όπως τις έχει κατασκευάσει μέσα από τις αφηγήσεις.
 
Δημήτρης Κοιλαλούς - Τετράδιο Λιβάνου – Αντιπαράδεισος
Τις έννοιες της ταυτότητας και της εξουσίας μέσα από τη φωτογραφική αποτύπωση συμβόλων αλλά και διάφορων άλλων συμβάντων, επιχειρεί να διερευνήσει ο Δημήτρης Κοιλαλούς στη Βηρυτό, την Τρίπολη και άλλες περιοχές του Λιβάνου. Παρουσιάζοντας εικόνες που αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα του για το σύγχρονο Λίβανο, ο δημιουργός μας αποκαλύπτει έναν τόπο γεμάτο από όρια φυσικά, νοητά και συμβολικά, έναν τόπο που αναζητά την ταυτότητά του ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, το παρόν και το παρελθόν, αλλά και έναν τόπο όπου κανείς μπορεί να συναντήσει τον συγκερασμό των αντιθέσεων και τη συνύπαρξη των πιο αντιφατικών στοιχείων.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3334 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή