ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

828 Views
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.  Ικανοποίηση από την προσέλευση του κόσμου και τη συμμετοχή του στις παράλληλες εκδηλώσεις

Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για την προσέλευση του κόσμου στο 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και για την συμμετοχή του στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου.   
 
Το Φεστιβάλ Βιβλίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιεί μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων καθώς και αφιερωμάτων για σημαντικούς Θεσσαλονικιούς λογοτέχνες και για σημαντικές επετείους, στα πλαίσια του Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική άνοιξη της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  δίνει την δυνατότητα στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης να αναδείξει το έργο του και ταυτόχρονα προσφέρει στους επισκέπτες του φεστιβάλ τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σ αυτές και να συνομιλήσουν με συγγραφείς, πανεπιστημιακούς αλλά και με ανθρώπους της κοινωνίας, των γραμμάτων, του πολιτισμού.

Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από την πληθώρα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Πνευματικού Μαΐου:

 Μουσικοποιητική εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Μανόλη Αναγνωστάκη υπό τον τίτλο «... θαρρείς πως αυτός ήταν όλοι.», σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων Β.Ε.

Εκδήλωση για τους νέους με θέμα «Νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ: ευκαιρίες για τους νέους» με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ε.Κ, SilviaCostaευρωβουλευτών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων της νεολαίας.  
 
 Προβολές ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Θεσσαλονίκης:
«Ιστορίες της Έκθεσης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Κυριάκου Ποζρικίδη, σε σενάριο - αφήγηση του Κώστα Μπλιάτκα και σκηνοθεσία του Μανώλη Ζανδέ.
 
«Οι θησαυροί της UNESCO», μίαπαραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος ( ΠΕΕΒΕ). Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ αναδεικνύει την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη σημασία των 15 μνημείων της Θεσσαλονίκης πουν χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως χώροι Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 
 Παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Κώστα Ζουράρι από την Ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον Δρ. Λάμπρου Σιάσου, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τις  εκδόσεις ΑΡΜΟΣ
 
 Εκδήλωση λόγου με θέμα: «Η Διατλαντική Οικονομική Ένωση και οι επιδράσεις της στην διακίνηση ιδεών και στον χώρο του βιβλίου», με ομιλητές  τον Κώστα Νικολάου, μέλος της Κίνησης των 136 και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, επικ. καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
 
 Μουσική εκδήλωση  με θέμα «Φωνές ποιητών στο Θερμαϊκό: Από την πόλη στον κόσμο» συ συνεργασία με το περιοδικό-επιθεώρηση πολιτισμού « ΕΝΕΚΕΝ » με αφορμή τα 20 χρόνια παρουσίας του στο χώρο των γραμμάτων και τη συμμετοχή της χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου και των ηθοποιών του ΚΘΒΕ Δημήτρη Σιακάρα και Δήμητρα Aντωνακούδη που θα διαβάσουν ποιήματατων Νίκου Καββαδία, Μανώλη Αναγνωστάκη, Αλέξη Τραϊανού, Γιώργου Γιαννόπουλου, Λεβή Μπενουζίλιο.
 
 Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη αντιφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης υπό τον τίτλο «Θραύσματα Μνήμης: Αναπαραστάσεις της Κατοχής στην Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Β.Εκαι το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και ομιλητές τον Μπάμπη Νανακούδη, δημοσιογράφο -συγγραφέα και την Ελένη Καρασαββίδου, λογοτέχνη, διδ. Λογοτεχνίας Α.Π.Θ. ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Βουλής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.
 
 Παρουσιάσεις βιβλίων. Καθημερινά πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων και με τη συμμετοχή συγγραφέων οι οποίοι υπογράφουν και τα βιβλία τους:  Νόρα Πυλόρωφ, Έλενα Αρτζανίδου, Γιώργος Πολυράκης, Γιώτα Φωτίου, Σοφία Βόικου, Σόφη Θεοδωρίδου, Χαρά Ανδρεϊδου, Βασιλική Νευροκοπλή, Γεωργία Κακαλοπούλου και Ελένη Μπεντίλλα, Λένα Μαντά, Κώστας Ζουράρις, Γιώτα Φώτου, Ερμής Μουρατίδης, Μαριάννα Κατρά, Φωτεινή Ναούμ, Πέτρος Μπέσπαρης, Γεωργία Κακαλοπούλου, Ναντίνα Κυριαζή, Γιάννης Τζανής, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Γιάννης Βαιτσαράς, Κώστας Κρομμύδας, Μαρία Ζυρνόγλου Γεωργιάδου, Χριστιάνα Μητσικούδη, Αναστασία Περδίκη, Ιωάννα Αραμπατζή, Χρήστος Μπιμπίτσος , Παναγιώτης Κουκουβίτης, Ντόρα Βαλκάνου.
 
 Παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Διάπλους σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ξυνή, όπου θεατρικοί εμψυχωτές εμπνέονται πρωτότυπα παιχνίδια και χειροτεχνίες με τα παιδιά και ακολουθεί τραγούδι και χορός παρέα με τους ήρωες του βιβλίου.
 
Στη φετινή διοργάνωση, που τη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης  συμμετέχουν περισσότεροι από 180 εκδότες στα 80 εκθετήρια με περισσότερους από 30.000 τίτλους βιβλίων.
 
Επίσης συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης,  η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης που τα μέλη τους εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ  
.
34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
5 - 21 Ιουνίου 2015
 
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά από τις 18.30 - 23.00
Κυριακές και το πρωί 11.00 - 13.30 και 18.30 -23.00

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή