Φεστιβάλ Βιβλίου: Μπορεί ο κορονοϊός να μεταφέρει την έναρξη αλλά γλυτώνει τις βροχές

4329 Views
Φεστιβάλ Βιβλίου: Μπορεί ο κορονοϊός να μεταφέρει την έναρξη αλλά γλυτώνει τις βροχές Φεστιβάλ Βιβλίου: Μπορεί ο κορονοϊός να μεταφέρει την έναρξη αλλά γλυτώνει τις βροχές

 

Μπορεί η πανδημία να χτύπησε πολλές πολιτιστικές διοργανώσεις και να ακύρωσε διάφορες παραστάσεις και εκδηλώσεις, ωστόσο ένας θεσμός που βρίσκεται στις καρδιές των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών και είναι συνυφασμένος με το καλοκαίρι, αλλά και τα θερινά μπουρίνια, αποτελώντας μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, θα είναι και φέτος παρών.

Πρόκειται για το αγαπημένο σε όλους Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συντροφεύει μικρούς και μεγάλους στην παραλιακή βόλτα στην πόλη, της οποίας αποτελεί πια σήμα κατατεθέν.

Μόνο που φέτος ο θεσμός που έχει ως κύριο διοργανωτή του τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και κάθε χρόνο ανοίγει αυλαία την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, αλλάζει ημερομηνίες, λόγω της πανδημίας.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να τον μεταθέσουν για την περίοδο 26 Ιουνίου – 12 Ιουλίου, ενώ λόγω των μέτρων προστασίας δεν θα περιλάβει πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων ούτε και εξέδρα όπου θα πραγματοποιούνται οι θεματικές του, όπως άλλες χρονιές. «Αυτό το καλοκαίρι εστιάζουμε αποκλειστικά στο βιβλίο. Δεν θέλουμε να κάνουμε εκδηλώσεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το μόνο που θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε είναι κάποιες παρουσιάσεις βιβλίων με συγγραφείς που θα μιλήσουν, αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη. Κατά τα άλλα νομίζω πως αυτές είναι πολύ καλές ημερομηνίες, αφού φέτος και τα σχολεία κλείνουν στις 26 Ιουνίου οπότε ο κόσμος δεν θα έχει φύγει από την πόλη», λέει στο makthes.gr ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Έτσι, με αποστάσεις περίπου 2-3 μέτρων μεταξύ τους, περίπου 40-45 περίπτερα που θα φιλοξενήσουν αποκλειστικά εκδότες θα είναι διατεταγμένα στον χώρο από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι και το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Τα καινούργια περίπτερα που έχουμε τα τελευταία χρόνια δεν εφάπτονται το ένα στο άλλο γιατί είναι σε σχήμα πι, οπότε και αυτό βοηθάει. Είναι κάτι που αρέσει πολύ και στο κόσμο και δημιουργεί ένα πολύ ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα», τονίζει ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ περισσότερα στοιχεία γι αυτήν θα ανακοινωθούν επίσημα από τους διοργανωτές μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
.
Φέτος αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη. 
.
Πηγή: Μακεδονία  (Κυριακή Τσολάκη)

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Φεστιβάλ Βιβλίου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: ανοιχτή συνέντευξη Τύπου σε streaming μετάδοση.
Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: ανοιχτή συνέντευξη Τύπου σε streaming μετάδοση.
με 0 Σχόλια 498 Views

 Τι είναι το online streaming, το live streaming και η παράσταση on demand? Ποια δικαιώματα έχουμε οι ηθοποιοί? Τι είναι τα συγγενικά δικαιώματα, τι τα πνευματικά δικαιώματα και σε τι διαφέρουν?

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή